Noutati :

Primaria Timisoara vrea sa ia credite ‘de ordinul milioanelor de euro’ ca sa-si sustina proiectele europene

16 martie, 2013 - 06:34 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Bugetul Primariei Timisoara pe anul 2013 nu ajunge pentru toate proiectele lansate de municipalitate. Conducerea Primariei vrea sa ia credite pentru sustinerea proiectelor europene care ar trebui sa demareze anul acesta.

Ar fi nevoie de milioane de euro pentru ca lucrarile sa inceapa la timp, pana cand UE ramburseaza prima transa din banii investiti in lucrari.

„Avem in nevoie contractarea de credite bancare astfel incat Timisoara sa se poata dezvolta considerand ca aceasta dezvoltare este o necesitate stringenta dupa prea multi ani de stagnare a orasului. Mai avem inca o marja in care ne putem indatora pana la atingerea plafonului permis de lege. E vorba de tot ansamblul de proiecte europene care toate trebuie sa se desfasoare in acelasi interval de timp si care necesita sustinerea financiara. Se depune cererea de finantare si o parte din banii pe care Primaria ii avanseaza pentru prima faza la toate aceste proiecte va fi rambursata. In momentul acela se va constitui un fond pe care il vom folosi ca fond de rulment. Pentru inceput, este nevoie, pe o perioada, de bani de ordinul milioanelor de euro”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Potrivit edilului sef al orasului, sunt 10 proiecte europene care au fost deja semnate si trebuie sa inceapa in acest an. Va reamintim ca in luna februarie a acestui an, gradul de indatorare al Primariei Timisoara era de 24,75%, maximul admis fiind de 30%.

Zilele trecute, consilierii locali au mai aprobat un proiect care permite Primariei Timisoara sa imprumute 16 milioane de lei de la Trezorerie, pentru plata arieratelor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Care dreaq este „tot ansamblul de proiecte europene care trebuie sa se desfasoare” si nu suporta amanare pentru indatorarea suplimentara a administratiei publice locale? Practic ne indatoreaza pe noi si apoi trebuie sa creasca volumul incasarilor din taxe si impozite, tot de pe noi.

  2. Cum adica? Tu n-ai auzit de „spectacol de lumini si sunet pe Bega”? Numai acolo sunt deja îngropate 2 milioane neimprumutate încă.

  3. Taceti in p–la mea ca dau cu voi de nu va vedeti.

  4. Aqloo,primaria ! Ia nu mai bagati 3 milioane de euro pe ani in politia locala,si sa vedeti cum aveti bani de proiecte si proiectutze,fara sa mai imprumutati.Ca nu va imprumutati pe voi,tot pe noi ne imprumutati.

  5. Erata:
    Nu pe ,,ani,, ci pe ,,AN,,,, bagati 3 milioane de euro in locala.