Primaria Timisoara vrea sa cumpere 50 de tramvaie noi si vaporase

Dupa autobuze, iata ca vine randul tramvaielor! Primaria intentioneaza sa achizitioneze 50 de garnituri nou-noute.

Anuntul a fost facut astazi la un seminar de management al traficului, transportului public si al parcarilor.

In plus, municipalitatea sustine ca sunt in lucru 9 proiecte prin care se incearca obtinerea de finantari europene pentru extinderea si modernizarea mai multor linii de tramvai din Timisoara: pe bd. Cetatii, Calea Stan Vidrighin, Calea Buziasului, strada Ardealul, str. Ioan Slavici si str. Polona,  Calea Bogdanestilor, Stefan cel Mare,  Aleea Avram Imbroane si str. Gheorghe Adam,  strazile Ana Ipatescu, Victor Hugo, Alunis si Drubeta.
Viceprimarul Sorin Grideanu sustine ca „sunt destul de avansate demersurile pentru cumpararea de vaporetto pentru transportul pe Canalul Bega”.

Seminarul desfasurat astazi la Primaria Timisoara face parte dintr-un proiect pentru regiunile Europei, finantat in cadrul programului de cooperare interregionala, cu un buget total de peste 3 milioane de euro si care este implementat in cadrul unui parteneriat intre 14 regiuni din UE.
Au luat parte si experti internationali din Londra, Frankfurt si Stockholm care ii invata pe edilii timisoreni cum sa gestioneze traficul si transportul in oras, promovand mijloacele de transport alternative, ecologice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Stimata redactie nu va pot acuza de servilism, dar a publica parerile unor domni total gresite este o mare eroare.
    Ca fapt divers achizitionarea de tramvaie noi inainte de efectuarea unor lucrari strict necesare este O MARE PROSTIE.
    E foarte regretabil ca cei din conducerea primariei nu doresc sa afle adevarata stare din cadrul RAT Timisoara.