Noutati :

Primaria Timisoara risca sa piarda un proiect european Big Brother, de peste 40 milioane de lei!

21 februarie, 2014 - 04:29 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Primaria Timisoara este la un pas sa piarda un proiect european foarte mare, in valoare de 43,7 milioane de lei, pentru controlul computerizat al traficului din oras.

Primarul Nicolae Robu a spus ca proiectul risca sa fie pierdut din cauza numeroaselor contestatii la licitatii.

Suntem la a doua incercare de a contracta prin licitatie publica, electronic, executantul proiectului de control computerizat al traficului in oras. Mereu sunt contestatii si in mod ciudat se tot prelungesc termenele si suntem in pericol sa pierdem finantarea europeana, daca licitatia nu se finalizeaza. Cred ca daca cineva greseste, trebuie sa fie identificat si pedepsit. Nu e normal sa fie pedepsit municipiul Timisoara, sa fie blocat cu cele mai importante proiecte pe care le are cu astfel de actiuni. Nu e normal sa pierdem zeci de milioane de euro. S-a tot contestat. Ar fi bine ca unele institutii ale statului sa vada dace e serios ce fac unii competitori. Valoarea investitiei maxima e de 43,7 milioane lei cu TVA inclus„, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit proiectului Primaria Timisoara ar urma sa monteze semafoare noi in inca 44 de intersectii din oras, sa puna radare permanente de viteza, camere de supraveghere, radare de informare si sisteme de detectie a trecerii pe culoarea rosie a semafoarelor, astfel ca soferii care nu respecta normele de circulatie sa se trezeasca cu amenzile in posta.

Pentru dotarea noului centru se vor cumpara echipamente, se va amenaja un Centru de comanda, amplasat pe bulevardul Iuliu Maniu nr. 29, de unde va fi monitorizat traficul rutier. Acesta va fi dotat cu un panou de afisaj central pe care vor fi proiectate imagini transmise din toate cele 134 de intersectii din oras, calculatoare, telefoane si altele. Specialistii vor sta cu ochii pe soferi si pietoni 24 de ore din 24, pentru a incerca sa fluidizeze traficul rutier.

In plus, in cele 90 de intersectii semaforizate din oras se vor instala camere de supraveghere, dar si echipamente de control trafic. Semafoare si camere video se vor pune si in alte 44 de intersectii noi. Mai mult decat atat, in cele mai aglomerate vor fi montate 17 panouri de afisare, 7 radare permanente de viteza, 13 radare de informare si 37 de sisteme de detectie a trecerii pe culoarea rosie a semaforului.

CITESTE SI: Big Brother la Timisoara! Politistii din intersectii vor fi inlocuiti cu camere video, radare permanente si semafoare noi, cu 10 milioane de euroInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Avem 90 de intersectii semaforizate , se vor semaforiza inca…..44 de intersectii !!??? . Bine ca nu s-a cistigat licitatia , o sa-mi trebuiasca vreo 4 ore sa ajung la servici!. Eu va pot spune cel putin 10 semafoare care mai mult incurca decit fluidizeaza traficul .

  2. norocul nostru ca nu s-a atribuit contractul. Ca asta mai ne lipseste, control computerizat al traficului rutier. Macar acum stim pe cine sa injuram cand stam ca idiotii pe strazi blocate. Dar daca ne baga astia pe computer, atunci o sa-l injuram pe Bill Gates? 🙂