Noutati :

Primaria Timisoara pune tunul pe afacerile din garajele din Complexul Studentesc. Ce vrea sa faca Traian Stoia?

28 martie, 2014 - 01:33 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Afacerile care se desfasoara in garajele din Complexul Studentesc au ajuns in atentia conducerii Primariei Timisoara. Autoritatile locale sustin ca proprietarii scot bani frumosi din inchirierea garajelor, pe cand la primarie platesc doar taxa de ocupare a domeniului public.

Viceprimarul Traian Stoia este cel care le-a pus gand rau timisorenilor care si-au inchiriat garajele din complex, in care s-au deschis fel de fel de magazine, majoritatea cu servicii xerox. Ar vrea sa le transforme in SAD-uri (spatii cu alta destinatie decat locuinta), insa garajele sunt proprietate privata, asezate pe domeniul public.

„In zona Complexului Studentesc sunt o serie de garaje pentru care Primaria primeste 100 de euro pe an, sa spunem asa. Sunt baterii de garaje in care se desfasoara activitati comerciale. Pentru a regla lucrurile dupa lege, ar trebui ca aceste garaje sa fie transformate in SAD-uri (n.r. spatii cu alta destinatie decat locuinta) sau sa plateasca taxa pentru ocuparea domeniului public ca spatiu comercial. Oamenii astia primesc din chirii mult mai mult decat 100 de euro pe luna”, a declarat, vineri, viceprimarul Timisoarei.

Stoia sustine ca se poate gasi o formula legala, mai ales ca oamenii isi inchiriaza garajele „pentru activitati care contravin contractului initial de folosinta a terenului”.

„Aici terenul este folosit pentru activitati comerciale, deci plata pe care trebuie sa o primeasca primaria este alta. Am trimis Politia Locala sa le dea somatii, notificari. Ei sunt ok, dar sunt pe terenul primariei”, a conchis Stoia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. da,asa e.cum sa nu dai tu,proprietar, 100% din incasari catre primarie?!