Primaria Timisoara plateste din bani publici greselile angajatilor

Vasile Ciupa

Un control al inspectorilor de la Curtea de Conturi Timisoara a scos recent, la iveala, faptul ca primaria ar fi platit doua amenzi aplicate in urma cu patru ani de catre Garda de Mediu, din bani publici si nu cu banii imputati propriilor angajati, pentru greselile comise.

Cele doua amenzi dictate si care insumau 1,1 miliarde lei vechi, au fost contestate in instanta de administratia municipala, dar verdictul final, dupa doi ani de procese, a fost dat in favoarea Garzii de Mediu.

Amenzi vechi de patru ani

Vasile Ciupa

Vasile Ciupa

In toamna anului 2006, mai multi muncitori apartinand societatii Drufec Cons CF, firma abonata la bani publici, au fost surprinsi in timp ce taiau niste tei aflati in Piata Sf. Gheorghe, din Timisoara.

Interventia comisarilor de la Garda de Mediu a stopat taierea arborilor, dar a si condus la constatarea ca acele taieri au fost abuziv executate si cu incalcarea dispozitiilor legale in vigoare.

Actiunea primariei a fost mascata de o decizie privind reamenajarea zonei.

Directorul Directiei de Mediu din primaria timisoreana, Vasile Ciupa, spunea atunci ca planul municipalitatii era sa taie toti teii de pe Bulevardul Revolutiei si sa-i inlocuiasca cu pomi de mici dimensiuni, dar si desfiintarea zonelor verzi.

Pentru nerespectarea planului de urbanism care spunea ca aliniamentele stradale raman nemodificate, in chiar proiectul primariei, inspectorii de la mediu au aplicat o amenda de 500 milioane lei vechi. Acesta a fost incasata de serviciul condus de agronomul Ciupa, care a si contestat in instanta penalitatea pecuniara.

La scurt timp a venit o a doua amenda, in valoare de 600 milioane lei vechi, pe care inspectorii de mediu au aplicat-o pentru ca lucrarile de pe bulevardul mai sus mentionat erau in plina desfasurare, dar nu aveau acord de med

buy cheap cigarettes

iu. Si aceasta amenda a fost contestata in contencios administrativ.

Vinovatii, protejati de primar

Procesele au durat doi ani, pana la finele anului 2008 si s-au incheiat cu obligativitatea administratiei municipale de a achita ambele amenzi. Plata acestora, conform surselor noastre din primarie, s-a efectuat in exercitiul financiar 2009, dar din bugetul local, fara ca sumele sa fie retinute de la persoanele direct responsabile si ale caror decizii au incalcat prevederile legale.

Vasile Ciupa, devenit director al Directiei Mediu Urban, este unul din cei vizati de amenda, dar care n-a online casino scos nici un leu din buzunar pentru plata acesteia. El a intrat cu mai multi ani in urma in gratiile primarului Gheorghe Ciuhandu, asa cum facuse si inainte de revolta timisorenilor din 1989.  Dupa ani, acelasi Ciupa a devenit chiar revolutionar si un bogat incasator de „mosteniri”, in terenuri si case, asa cum rezulta din declaratia sa de avere, avand posibilitatea sa-si plateasca greselile profesionale. O alta parte din amenda Garzii de Mediu ar fi trebuit platita de fostul sef de la Directia Edilitara, sub conducerea caruia s-au derulat lucrari pe bulevardul Revolutiei, fara a avea acord de mediu.

Reprezentantii primariei tac chitic

Desi au fost dotati cu telefoane mobile de serviciu, platite si ele din bani publici, nici directorul Ciupa si nici purtatorul de cuvant Flavius Boncea, nu au dorit sa raspunda la repetate apeluri, pentru a le da posibilitatea exprimarii unui punct de vedere fata de cele relatate.

Nu este prima data cand Vasile Ciupa, protejatul primarului Ciuhandu, refuza dialogul pentru lamurirea unor situatii anormale, in conditiile in care acesta este functionar public si nu patronul Directiei unde a fost inscaunat.

Despre modul in care au fost platite amenzile dictate de Garda de Mediu, secretarul primariei, Ioan Cojocari, ne-a declarat scurt ca „e problema lui Ciupa”. Acesta va trebui sa suporte financiar suma ce-i revine pentru modestul management de care a dat dovada la taierea ilegala a arborilor.

zp8497586rq
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. nenorocitul asta de ciupa, un agronom de mana saptea inainte de revolutie si SECRETAR DE PARTID COMUNIST la ias, a devenit brusc revolutionat cu avantajele cunoscute. mah al dracului ciupa !

 2. Nu fiti naivi nenorocitul asta de ciupa strange bani de la firme prin locotenentii sai fiat, sotii bere,nica ca doar nu o sa duca el sarsanaua .Banii culesi au sprijinit campania primarului.
  Sa vezi ce harnici o sa fie in perioada de imperechere dinainte de alegeri.e timpul sa plecati , ati facut destul rau , sa va angajati la Continental sa va manjiti cu negru , sa nu va recunoastem ca ne e greata de voi.

 3. ce ai mah comunist imputit ce esti cu sotii BERE ?
  ei sunt revolotionari deadevarntele sor betut si luptat in 1989 cu comunistii si securisti . lor le datorati libertatea de azi. io iam vazut cand spargeau vitrine si aruncau cu petre dupa melitzie,asa ca poate sa castiga si ceva bani in plus nu ?

 4. DAAAA!? Si eu platesc din banii mei greselile lui udrea, videanu, boc, basescu, EBA, blaga, bacala, ostaficiuc si altii. Mie mi se taie din salar, mie mi se pretinde „solidaritate” financiara cu … ? … cine? … mie mi se mareste TVA-ul si pretul gigacaloriei … etc. Rusine guvernului vanzator de mama.

 5. bey LAZAROV (satz bag in C*UR un morcov!)
  afla ca domnu Ciupa este profesor universitar si doctor. asa ca nenorocitu cu 7 clase tu ieshti. mai animalule !