Noutati :

Primaria Timisoara mai da o mana de ajutor RATT! Ce serviciu ii transfera regiei de transport?

21 iulie, 2014 - 09:26 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consilierii locali au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, cota-parte ce revine Primariei Timisoara din veniturile realizate prin inchirierea stalpilor pentru servicii de publicitate, stalpi aflati in administrarea Regiei Autonome de Transport Timisoara.

Initial, cea mai mare parte din bani ar fi trebuit sa ajunga in bugetul local, insa reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa mai dea o mana de ajutor RATT. Astfel, din incasarile pe care le regia le face din publicitatea pe stalpi, doar 40% ajung la primarie. Motivul? RATT are nevoie de bani, mai ales ca in aceasta vara va prelua si un serviciu nou: serviciul public de transport intermodal, prin care timisorenii vor putea inchiria biciclete direct din statiile mijloacelor de transport in comun.

„Am dat o mana de ajutor RATT, pentru ca RATT preia si sarcini care presupun cheltuieli supliementare: administrarea sistemului de transport intermodal. De aceea am redus cota parte pe care o incasa primaria din reclame pe stalpi, de la 50% la 40%, RATT primeste 60%. Sa nu uitam ca inainte de a fi eu primar primaria nu primea nimic. Nu cred ca RATT va primi bani separat pentru administrarea sistemului de transport intermodal, nu s-a pus aceasta problema”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Regia incheie acum un contract cu o firma de publicitate care va monta pe stalpi sisteme in care vor putea fi puse reclamele. Cat despre transportul intermodal pus la punct cu fonduri europene, consilierii locali au dat mana libera regiei sa administreze sistemul. Vorbim despre 35 de statii de biciclete, 11 statii RATT si 440 de vehicule pe doua roti, din care 300 aduse la Timisoara pentru transportul intermodal. Si cele 140 de biciclete ce vor putea fi inchiriate de pe malurile Begai vor fi administrate tot de RATT. Cum ii afecteaza asta pe timisoreni? Acestia vor putea inchiria biciclete doar cu cardul RATT.

CITESTE SI: Vom inchiria biciclete cu cardurile RATT. Primele statii intermodale au fost amenajate deja la Timisoara. Cand vin bicicletele?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...