Noutati :

Primaria Timisoara isi bate din nou joc de soferi. A inchis o strada din zona Unirii, fara sa anunte

15 ianuarie, 2015 - 02:21 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Lucrarile in centrul istoric al Timisoarei au fost reluate in forta din aceasta saptamana. Se lucreaza atat in Piata Libertatii, cat si pe alte strazi care au fost inchise circulatiei inca de anul trecut. In prelungirea strazii Vasile Alecsandri, muncitorii s-au apucat de cateva zile sa sape si pe portiunea pe care inca mai circulau soferii.

Reprezentantii Primariei Timisoara nu s-au sinchisit insa sa-i anunte pe timisoreni ca nu vor mai putea intra cu masinile pe strada Sergent Constantin Musat, care se afla in prelungirea strazii Vasile Alecsandri si leaga intersectia Marasti de strada General Eremia Grigorescu. Au blocat artera pe care inca se circula si au pus gard pe langa trotuare, pentru ca pietonii sa poata circula totusi pe acolo.

Si anul trecut s-a intamplat la fel, cand soferii s-au trezit peste noapte ca nu mai pot intra cu masinile pe anumite strazi.

***

Lucrarile de reabilitare a centrului istoric din Timisoara au inceput la sfarsitul lunii octombrie 2013 si sunt realizate de firma Romprest, care face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apa si canalizare, retele de alimentare cu energie electrica, instalatii electrice pentru iluminatul public si telecomunicatii.

Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu, care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.

Ar trebui sa fie complet refacute 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.

In plus, vor fi schimbate aproape in intregime pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii si Tarcului, exceptie facand Piata Unirii, care va ramane la fel. Se fac insa si aici sapaturi, pentru inlocuirea retelelor subterane, dar si pentru inlocuirea pavajului, pavaj care se va pune din cladire in cladire, deci vor disparea trotuarele. Totodata, proiectul prevede schimbarea mobilierului urban din zona, iar subsolurile cladirilor istorice ar urma sa fie transformate in spatii comerciale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...