Noutati :

Primaria Timisoara intra cu buldozerul in cimitire! Va demola doua cavouri tiganesti pentru ca nu respecta limita de inaltime

27 iunie, 2011 - 04:59 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Prea inalte si fara autorizatii de la primarie. Gheorghe Ciuhandu a semnat doua dispozitii de demolare pentru cavouri din cele mai mari cimitire din oras. Este vorba despre constructii funerare ridicate de tigani.

Inspectorii municipalitatii au decis sa demoleze, pentru inceput, doua cavouri tiganesti. Motivul? Sunt mai inalte de 1,80 metri, iar regulamentul spune ca nu se pot ridica astfel de constructii fara aprobarea Consiliului Local. Unul dintre cavourile ce ar putea fi demolate se afla la cimitirul din Calea Buziasului, unde cele mai impozante sunt ale clanului Carpaci.

Cel de-al doilea cavou care va ramane fara acoperis se afla la Cimitirul Rusu Sirianu. Potrivit reprezentantilor primariei, buldozerele isi vor face cale printre morminte odata ce se va pune la punct intreaga documentatie necesara.

„Se fac demersurile pregatitoare pentru cele doua dispozitii de demolare emise de primarul Timisoarei. Probabil, pana la urma le vom darama varful, mai ales daca acolo sunt oameni inmormantati”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Lacramioara Condea, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Potrivit Regulamentului de administrare si functionare a cimitirelor si crematoriilor apartinand Primariei Timisoara, constructiile funerare supraterane care nu depasesc inaltimea de 1,80 metri se autorizeaza de catre Directia de Patrimoniu, care trebuie sa elibereze permise de lucru. In cazuri deosebite insa, aici fiind incluse cavourile pentru personalitatile marcante, se pot autoriza constructii cu inaltime mai mare de 1,80 de metri cu aprobarea Consiliului Local.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa le darame odata, ca stau inaltate in cimitirul ala de cand am fost eu copil.

  2. Ar fi pacat sa le daramati, poate cer AUTONOMIE, si sper sa le-o dati.

  3. asta e discriminare, nu sint lasati sa isi pastreze traditiile…