Noutati :

Primaria Timisoara imprumuta bani de la Ministerul Finantelor Publice pentru a-si plati datoriile catre Colterm

1 iunie, 2011 - 11:23 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Edilii Timisoarei vor lua un nou imprumut, dar de data aceasta pentru a-si plati datoriile catre societatea de termoficare. Consilierii locali au fost de acord ca primaria sa imprumute 4,3 milioane de lei de la Ministerul Finantelor.

Proiectul prin care se propunea contractarea de catre municipiul Timisoara a unui imprumut in valoare de 4.312.610 lei de la Ministerul Finantelor Publice din veniturile obtinute de privatizare de catre acesta a fost adoptat in unanimitate de alesii locali.

„Exista o ordonanta de guvern prin care prin administratiile financiare se pot lua niste bani imprumut din profiturile administratiilor si am uzitat de aceasta oferta care ni se da, in ideea in care sa platim o parte din datorii la Colterm. Noi suntem cu platile la zi pe anul in curs pana acuma. Raman datoriile istorice, care nu sunt. Daca guvernul nu-si va mai onora anul in curs ceea ce a angajat, va fi o problema”, explica primarul Gheorghe Ciuhandu cum este posibil imprumutul.

Si viceprimarul Sorin Grindeanu spune ca banii au fost luati cu gandul la datoriile Consiliului Local catre Colterm. „Banii vor merge la Colterm pentru achitarea unei parti din datorii. Este vorba de 4 milioane de lei, dar mai avem datorii mai vechi de vreo 40 de milioane de lei. Sunt bani care intra la Colterm. Noi nu vom mai putea scumpi pretul gigacaloriei pentru populatie, chiar daca Guvernul nu mai da subventiile, iar noi trebuie sa suplinim acea parte din subventie”, a declarat Grindeanu.

Creditul de la Ministerul Finantelor Publice va trebui achitat intr-o perioada de 5 ani de zile, cu o dobanda de 6,25 la suta si cu o perioada de gratie de un an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...