Noutati :

Primaria Timisoara demoleaza garajele pe care le detine. Chiriasii trebuie sa le goleasca imediat, anunta Nicolae Robu

21 octombrie, 2013 - 03:32 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Incepe operatiunea de demolare a garajelor din patrimoniul Primariei Timisoara. Anuntul a fost facut de Nicolae Robu, care le-a pus gand rau bateriilor de garaje detinute de municipalitate. Edilul le cere chiriasilor sa elibereze spatiile.

Primarul Nicolae Robu a dat recent o dispozitie de desfiintare pentru toate garajele detinute de municipalitate.

„Sunt circa 90 de astfel de garaje si in perioada imediat urmatoare ele vor fi demolate si in locul lor, de la caz la caz, vom avea amenajari specifice. Orientarea noastra este ca in locul acestor garaje sa cream spatii verzi si locuri de joaca pentru copii, dar, evident, vom face lucrul acesta doar acolo unde el se potriveste sa fie facut. In cel mai rau caz, in locul garajelor Primariei vor fi amenajate locuri de parcare”, a declarat primarul Timisoarei.

Cat despre proprietarii care le-au inchiriat de la Primarie, Robu spune ca functionarii Primariei vor rezilia contractele de inchiriere.

„Se vor rezilia contractele de inchiriere, daca nu si-au platit cu anticipatie chiria. Nu exista astfel de situatii”, a mai spus Nicolae Robu.

Potrivit unor statistici obtinute de la functionarii din Primaria Timisoara, la ultima inventariere a Directiei de Urbanism, facuta acum trei ani, in capitala Banatului existau 8.512 garaje, din care doar 5.087 au autorizatie de construire. Fara autorizatie erau 2.605 si alte 820 de garaje din tabla.

CITESTE SI: Garajele Timisoarei dintre blocuri, ilegale si inestetice. 20% dintre cele construite fara autorizatie au intrat in legalitate in ultimii 5 aniInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Nu stiu de unde luati tot felul de informatii legate de bateriile de garaje din Timisoara. Scrieti niste aiureli fara sa precizati contextul si momentul in care au fost lansate. Oricum scrieti degeaba si ne faceti sa pierdem timpul citind articolele voastre, care sunt ignorate de alesii nostri. Sunt doar niste OPINII jurnalistice care nu deranjeaza pe NIMENI si nu au niciun efect asupra „autoritatii locale”.

 2. Bine ar fi sa se demoleze cat mai multe din garaje.

  Inspirata poza, daca nu gresesc, este pe strada Uranus, iar in spatele garajelor este parcul Lidia (ascuns de vedearea oamenilor tocmai de acele gareje)

  Mare parte din garaje sunt folosite ca depozite, in timp ce masinile sunt parcate in fata lor.

  In locul acelor garaje ar trebui sa se faca ce e NECESAR. In mare parte locuri de PARCARE, care odata amenajate ar fi clar mai numeroase.
  Sau TROTUARE, cum e in zona stadionului DP, la Liceul Sportiv, unde oameni si foarte multi elevi circula pe drum printre masini, iar garajele sunt depozite cu masinile parcate in fata, fara a exista trotuare, ca doar pe locul lor stau garajele,
  … sau exemplul din poza unde parca ar fi mult mai frumos sa fie un trotuar pe langa parc, iar langa amenajata un drum civilizat cu parcari pe ambele parti

  … iar exemplele cu siguranta pot continua