Noutati :

Primaria Timisoara cumpara o statie de filtrare a aerului cu 200.000 de euro. Pe cea de masurare a calitatii aerului o tine in plin santier, in Libertatii

28 ianuarie, 2014 - 04:38 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Propunere inedita din partea unui consilier local la votarea bugetului Timisoarei pe anul 2014. Petrica Folica, de la PP-DD, a propus ca Primaria sa cumpere 4 statii de filtrare a aerului, cu 800.000 de euro. Propunerea lui e agreata de consilierii locali, insa nu in totalitate.

Petrica Folica a pregatit un amendament la votarea proiectului de buget: Primaria sa cumpere statii de filtrare a aerului si sa le puna in oras. Una singura costa 200.000 de lei, din calculele lui Folica.

Consilierul local s-a plans ca aerul este poluat si ca mirosul de cauciuc se simte foarte puternic in multe zone din Timisoara. A vazut in strainatate ca exista prin orase statii de purificare a aerului, una singura reusind sa purifice aproape 40 de hectare.

„Alocarea a aproape 1 milion de euro este imposibila. Am putea sa incercam cu un agregat si sa vedem care sunt efectele. Sunt parametri foarte buni, insa nu vad de unde am putea sa alocam o suma pentru toate cele 4. Sustin propunerea, dar mi-e greu sa spun de unde am putea lua 4”, a spus Robu.

S-a gasit imediat o solutie. Banii, 900.000 de lei, se iau de la capitolul Salubrizare cheltuieli materiale si se aloca special pentru statia de purificare a aerului.

Amendamentul consilierului PP-DD Petrica Folica a fost aprobat cu 13 voturi. 4 alesi au votat impotriva, 2 s-au abtinut, iar 5 n-au votat.

In timp ce municipalitatea achizitioneaza o statie de filtrare a aerului, statia de masurare a pulberilor de praf PM10 in aer masoara calitatea aerului din mijlocului santierului de reabilitare a zonei Cetate, in Piata Libertatii.

Reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca o vor muta in perioada ce urmeaza, cu toate ca santierul a fost deschis inca de anul trecut.

CITESTE SI: La Timisoara, praful din aer se masoara in… plin santier. De ce nu este mutata inca statia de masurare a calitatii aerului din Piata Libertatii!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Din cauza unor astfel de cretini vom ajunge sa platim AERUL. Si culmea, in cativa ani pretul aerului va fi mai mare in unele orase fata de altele, in functie de cat a investit administratia publica in … statii de purificarea aerului. Complet dusi cu pluta unii …

  2. Firma care produce cauciucuri la Timisoara nu contribuie financiar la achizitia unor astfel de filtre?