Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara creste datoria orasului. Administratia Fritz vrea inca un credit de 15 milioane de euro, dupa ce a mai imprumutat alte 20 de la BERD acum doi ani

TIMISOARA. Au trecut doi ani de cand Primaria Timisoara a luat un credit de peste 20 de milioane de euro de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, iar acum Administratia Fritz anunta ca ‘extinde acordul de finantare‘, dupa ce ‘a primit un semnal puternic de incredere de la partenerii de la BERD‘. In traducere, autoritatile vor sa mai ia un credit, de 15 milioane de euro, cu ajutorul caruia „sa reduca traficul auto in oras”.

CITESTE SI: Servicii de curatenie mai putine in noul contract de salubrizare pe care vrea sa-l incheie administratia Fritz in baza sfaturilor cumparate cu 30.000 de euro de la consultanti 

Am primit inca un semnal puternic de incredere de la partenerii nostri de la BERD. In timp ce finantarile cu fonduri europene s-au blocat la Bucuresti, am cautat solutii pentru a nu opri proiectele vitale ale Timisoarei. Investim in mobilitate verde, ca sa reducem poluarea si traficul din oras si sa oferim o alternativa de deplasare pentru cei care locuiesc si muncesc in Timisoara”, transmite viceprimarul Ruben Latcau.

Banii ar urma sa fie folositi pentru continuarea lucrarilor pe Calea Bogdanestilor si pentru plata autobuzelor electrice si a tramvaielor Bozankaya, insa pentru a putea contracta imprumutul, mai intai trebuie ca proiectul sa primeasca votul Consiliului Local.

Va reamintim, in decembrie 2021, Administratia Fritz semna contractul pentru primul imprumut pe care l-a facut la BERD, de 20,3 milioane de euro, bani care trebuie returnati in 15 ani. Si atunci, edilul Dominic Fritz spunea ca banii vor fi folositi pentru contributia primariei la tramvaiele noi si pentru modernizarea Caii Bogdanestilor.

CITESTE SI: Primaria Timisoara ia credit ca sa finalizeze doua santiere care nu sufera amanare. Cat este imprumutul?

CITESTE SI: Administratia Fritz anunta ca vrea sa faca un imprumut de 20 de milioane de euro de la BERD sa acopere cofinantari la proiecte europene deja in lucru. Primaria Timisoara trebuie sa dea banii inapoi in 15 ani

Pe de alta parte, in luna iunie a acestui an, Dominic Fritz anunta ca Primaria Timisoara avea sa se indatoreze iarasi, de data aceasta printr-un credit din Trezorerie, pentru a termina alte doua lucrari: cresa noua din Calea Bogdanestilor si extinderea Clinicii de Balneologie. In acest caz, suma imprumutata este de 7,5 milioane de lei, cu termen de rambursare de 5 ani.

UPDATE: Proiectul de hotarare a trecut de votul consilierilor locali, astfel ca primaria poate contracta un nou imprumut, in valoarea de peste 15 milioane de euro.

Exit mobile version