Primaria Timisoara asteapta 412 milioane de lei din taxe si impozite! De luni, 10 ianuarie, se achita darile la Primarie!

Cateva persoane completeaza formulare si achita la ghiseu taxe la fisc.

Primaria Timisoara isi asteapta contribuabilii din 10 ianuarie pentru plata impozitului pentru cladirile, masinile sau mijloacele de transport pe care le au in proprietate.

„Este vorba de peste 300 de mii de contribuabili. Vorbim aici nu doar de cei care stau in Timisoara, dar si de cei care locuiesc in strainatate sau in alte orase, dar care au proprietati in Timisoara. Ca in fiecare an, majoritatea acestora vor veni pana in 31 martie pentru ca beneficiaza de diminuarea diferentei de impozit datorat cu bonificatia stabilita de Consiliul Local, de 10%”, ne-a declarat Adrian Bodo, directorul Direcţiei Fiscale din Primaria Timisoara.

In urma acestei actiune de colectare a taxelor si impozitelor, reprezentantii municipalitatii estimeaza ca la bugetul local vor ajunge 412 milioane de lei.

Fata de 2010, impozitele din 2011 sunt aceleasi. Cu exceptia celor reglementate prin Ordonanta de Urgenta dupa cum urmeaza:
– cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu (majorarea anterioara 15%);
– cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu (majorarea anterioara 50%)
– cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

De asemenea, atat in cazul persoanelor fizice cat si al celor juridice, tot incepând cu 1 iulie, pentru autoturismele care au capacitate cilindrica de peste 2.000 cmc impozitul pe mijloacele de transport se majoreaza si se determina tot in functie de capacitatea cilindrica a acestuia. De asemenea, atat in cazul persoanelor fizice cat si al celor juridice, tot incepand cu 1 iulie, pentru autoturismele care au capacitate cilindrica de peste 2.000 cmc impozitul pe mijloacele de transport se majoreaza si se determina tot in functie de capacitatea cilindrica a acestuia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si pentru cei care vor sa plateasca online cum va fi?

  2. Nu cred ca o sa-ti dea cineva de la primarie vreun raspuns?
    Vrei sa ramana „cucoanele ” de la primarie fara „piane” 🙂