Noutati :

Primaria Timisoara are de recuperat 10 milioane de euro. Vezi cine a uitat sa-si plateasca datoriile!

12 februarie, 2013 - 01:32 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. 45,5 milioane de lei! Atat are de recuperat Primaria Timisoara de la cei care beneficiaza de patrimoniul orasului. Vorbim despre persoanele fizice si firmele care au terenuri sau cladiri concesionate de la municipalitate ori au chirii de platit.

Exista o multime de firme si de persoane care folosesc patrimoniul municipiului Timisoara si care se pare ca si-au facut un vechi obicei din a nu plati pentru foloasele pe care le atrag. Stiti cat este suma totala pe care aceste firme si persoane o datoreaza municipiului Timisoara? 45,5 milioane de lei, adica 10 milioane de euro. Au terenuri concesionate, cladiri inchiriate, lucruri de genul acesta. Trecem la executare, sa fie foarte limpede”, a marturisit primarul Timisoarei.

Cel mai mare datornic este firma care se ocupa de administrarea unor cimitire din oras – SC Consimpex SRL – care are de platit mai bine de 23 de milioane de lei Primariei Timisoara. Societatea administreaza 2 cimitire din oras: cel din Calea Sagului si cimitirul Rusu Sirianu.

„Cea mai mare afacere in administrarea cimitirelor, de unde se castiga mult si nu se plateste nimic. Firma Consimpex cred ca administreaza mai multe cimitire apare cu 15,5 milioane de lei, cu 0,7 milioane de lei si cu 8,3 milioane de lei”, a mai spus primarul.

Nicolae Robu spune ca ar vrea sa angajeze 4-5 persoane care sa se ocupe de executarea silita, in noua organigrama, la Directia Financiara: „ne-ar costa ceva cu salariile, dar ar trebui sa aduca zeci de milioane de lei pe an la bugetul local”.

Datoriile acumulate se intind pe cativa ani buni. „Nu am vechimea datoriilor, dar unele sunt vechi, pentru ca aceste datorii totale provin din debitele propriu-zise, din majorari si din penalitati. La unele apar penalitati, asta inseamna ca sunt mai proaspete, la altele apar chiar sume destul de mari. Si daca recuperam intr-o prima faza un sfert din aceasta suma este vorba de 2,5 milioane de euro, atat inseamna un sfert. Am atatea lucruri de facut, trebuie bani. Aici este vorba doar despre plata redeventelor si a chiriilor”, a completat primarul Nicolae Robu.

Datoriile reprezinta aproximativ 10% din veniturile proprii ale Primariei Timisoara, valoarea acestora fiind, pe 2012, de 480 de milioane de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De la Bucuresti nu vom primii niciodta banii pe care-i cerempentru ca noi suntem o „vacutza” numa buna de muls pentru judetele „defavorizate” din Moldova.Singura sansa sa avem trmvaie noi,pasaje,subpasaje,etc este sa ne autofinantam prin plata rapida a taxelor si impozitelor locale.Pe forumuri sunt multi viteji care scuipa foc si para cum ca ei vor sau ei cred dar ma intreb cati dintre ei sunt cu plata impozitelor la zi.Ne platim impozitele in Decembrie dupa care umplem forumurile cu jigniri si acuzatii cum ca nu s-a facut si nu s-a dres,ca n-avem si ca nici nu vom avea.Banii aia nu mai pot fii folositi in nul respectiv…Si atunci cu ce sa se faca si sa se dreaga de unde sa vem atat timp cat in loc sa consumi curentul pentru a-ti exprima o opinie jignitoare mai bine ai face economie si ti-i platii impozitele.