Noutati :

Primaria Timisoara, anunt de ultima ora despre pesta porcina

25 iulie, 2018 - 02:11 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Boala pesta porcina africana are o evolutie deosebit de dinamica pe teritoriul Romaniei, cu extindere continua, pana in prezent fiind afectate zonele judetelor Bihor – Salaj – Satu Mare si Tulcea – Constanta – Braila – Ialomita.

CITESTE SI: A fugit de puscarie 2 saptamani. Cum a fost capturat un hot de catre politistii din Timis 

Avand in vedere riscul major generat de posibilitatea raspandirii bolii pe intreg teritoriul Romaniei, sunt necesare luarea urmatoarelor masuri de prevenire a introducerii pestei porcine africane:

– Orice suspiciune de boala si/sau mortalitate la suine si la porci mistreti va fi anuntata in cel mai scurt timp medicului veterinar din teritoriul apartinator Circumscriptiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Oficiala si DSVSA Timis;
– Obligativitatea mentinerii inchise in adaposturi a acestor animale.

CITESTE SI: Consulii din Timisoara au donat sange pentru cei aflati in suferinta pe paturile de spital. ISU Banat si prefectul de Timis s-au alaturat campaniei. Foto 

Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 28/27.08.2008, persoanele fizice si persoanele juridice cu domiciliul fiscal in Timisoara sau in alte localitati care detin pe raza municipiului Timisoara animale din specia porcine sau alte specii de animale domestice si/sau animale salbatice crescute in captivitate (bovine, ovine, caprine, cabaline, iepuri, animale de blana, pasari, familii de albine etc. au obligatia de a declara pentru inscrierea in Registrul agricol, datele cu privire la efectivele de animale detinute, precum si datele privind suprafetele de terenuri agricole (inclusiv gradina), utilajele agricole, pomii fructiferi si constructiile pe care le exploateaza sau le detine in proprietate, pe raza Municipiului Timisoara.

CITESTE SI: Pe mii de hectare graul nu a fost cules inca in Timis. Ce asteapta fermierii 

In vederea declararii datelor pentru registrul agricol, persoanele fizice si persoanele juridice susmentionate trebuie sa se prezinte la sediul Compartimentului Administrare Fond Funciar, Piata Victoriei nr. 5 (cu intrare din B-dul Mihai Eminescu, nr. 1), din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, in zilele de luni, miercuri si vineri intre orele 8,30-10,30, marti si joi intre orele 8,30-10,30 si 14,00-16,00.

Conform prevederilor art. 20 alin. (1) din O.G. nr. 28/27.08.2008 cu modificarile si completarile ulterioare, nedeclararea datelor care fac obiectul registrului agricol, refuzul de declarare, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei in cazul persoanelor fizice, iar in cazul persoanelor juridice, cu amenda de la 300 lei la 1500 lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Intre zonele evidentiate figureaza si … zonele judetelor Bihor – Salaj – Satu Mare. Zona de vanatoare (mistreti) Padurea Balc / Bihor intra in aria vizata?

  2. Primatul Orbu are pesta porcina robulana