Noutati :

Primaria Timisoara a rupt facturi de aproape 2,5 milioane de euro pentru chiriile pe spatiile comerciale, in 2013

24 ianuarie, 2014 - 03:51 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Primaria Timisoara face bani frumosi din chiria pe spatiile inchiriate pe care le are in patrimoniu. Anul trecut a rupt facturi de 2,4 milioane de euro pentru spatiile cu alta destinatie pe care le are date in chirie. Aceasta in vreme ce in 2012 ar fi taiat facturi de aproape 700.000 de euro, transmite viceprimarul Traian Stoia.

„Desi spatiile inchiriate sunt cu 100 mai putine, sumele facturate sunt de 3 ori mai mari. Nu am evidenta cat s-a incasat, nu m-am interesat de acest aspect, conteaza sa fie facturate lunar, exista contracte ferme, facute bine, nu vad de ce n-ar fi incasate. Vom verifica, sa vedem daca nu sunt incasate, evacuam. Au fost chiriasi care au plecat pentru ca le convenea chiria veche si cea noua nu. In unele spatii au venit altii, in altele n-a venit nimeni, le-am facut certificate energetice si le vom inchiria in alte scopuri”, ne-a declarat viceprimarul Traian Stoia.

Potrivit lui Stoia, in 2012 Primaria avea in patrimoniu 320 de spatii cu alta destinatie decat locuinte. A inchiriat 285, a dat in comodat 7, adica in folosinta gratuita, si a ramas cu 28 de spatii libere. La final de an, facturile emise erau de aproape 671.000 de euro.

Anul trecut, conducerea Primariei Timisoara a marit chiriile, desi avea mai putin spatii: 283. Numai 183 din ele au fost inchiriate firmelor, 38 au fost date in folosinta gratuita, cele mai multe Uniunii Artistilor Plastici, iar 62 au ramas libere. 15 dintre ele, spune Stoia, au fost scoase la licitatie, iar 2 sunt in curs de atribuire. Cat despre venituri: 170.000 de euro pe luna. Facturile emise pe 2013 pentru chirii au fost de 2,4 milioane de euro, precizeaza viceprimarul social democrat.

„Eu spun ca chiriile au fost aduse in limita bunului simt”, conchide Traian Stoia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bataia de joc a lui Stoia !!!!
    Jaf fara nici un criteriu, fara bun simt!!!! Ranitilor si urmasilor martiri le-a majorat chiria de 10 ori sa-i dea afara si sa ciubucareasca inchiriind altor „clienti”de Partid ! Ma ganmdesc la o plangere penala de abuz contra Dlui Stoia!!!!!