Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara a gasit cu cine sa faca un studiu de prefezabilitate pentru construirea unui nou Spital Municipal

TIMISOARA. International Finance Corporation (IFC) – divizia de investitii in dezvoltare a Bancii Mondiale s-a aratat interesata sa faca un studiu de prefezabilitate in vederea construirii unui nou Spital Municipal, la Timisoara.

CITESTE SI: A gasit o solutie la mizeria din oras. Dominic Fritz creste cu 8 milioane de lei banii pentru firma de curatenie Brantner. Va cumpara si serviciile unui consultant extern pentru viitorul contract de salubrizare pentru Timisoara

Administratia Fritz vrea ca noul spital sa fie ridicat in nordul orasului, langa Aerodromul Utilitar Cioca, iar noua constructie ar urma sa adune laolalta toate sectiile care in prezent functioneaza in mai multe cladiri din oras, in 13 locatii.

O delegatie de la IFC a fost la Timisoara, miercuri, si a vizitat locul identificat ca potrivit de catre administratia Fritz unde sa fie ridicata viitoarea unitate sanitara.

Inca de la inceputul mandatului sau de primar, Dominic Fritz a respins planul vechii administratii de a extinde Clinicile Noi in zona Marasti – Parcul Botanic si spunea ca noua unitate medicala s-ar putea face in vecinatatea Aerodromului Cioca, unde Primaria Timisoara are teren.

Intrebat cu ce bani ar putea construi de la zero un spital modern, edilul a spus ca primele optiuni sunt fonduri externe, insa, daca acest lucru nu va fi posibil, ar indatora Primaria Timisoara pe 30 de ani cu un credit. Administratia Fritz estimeaza planuitul spital municipal la aproximativ 100 de milioane de euro.

 

Exit mobile version