Noutati :

Cinci poduri si o pasarela din Timisoara isi vor schimba numele! Care sunt noile denumiri?

3 august, 2016 - 12:45 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Dupa ce in luna mai Primaria Timisoara a starnit furia timisorenilor pentru ca a schimbat numele Podului Decebal, acum, institutia de pe Loga si-a reparat greseala. Pe langa faptul ca istoricul pod va ramane cu numele celui care i-a unit pe daci, au fost armonizate numele unor poduri cu strazile din zona in care se afla.

Podul Decebal va ramane cu denumirea cunoscuta de timisoreni de-a lungul anilor, si la fel se va intampla cu Podul Eroilor, Podul Metalic, Podul Michelangelo, Podul Dacilor si Podul Modos.

Schimbarile apar in alte zone ale orasului, in care municipalitatea a dorit ca podurile sa poarta numele strazilor corespondente din zona. Astfel Podul Iuliu Maniu va trece in zona strazii cu acelasi nume, iar podul General Ion Dragalina se va afla in prelungirea bulevardului omonim.

Podul Maria va deveni cel care face legatura intre zona centrala a orasului si zona Pietei Maria, iar podul din zona bulevardului Mihai Viteazu va primi si el numele domnitorului care a unit prima data Tarile Romane.

De asemenea, va mai fi schimbata si denumirea podului care face legatura intre Calea Dorobantilor si Strada Andrei Saguna sau Piata Sarmizegetusa, dar si a altor doua pasarele din oras. Iata mai jos lista cu toate modificarile planuite de Primarie.

1. PASARELA GELU – Pasarela care isi pastreaza denumirea, situata intre Strada Gelu si Strada
Crizantemelor

2. PODUL IULIU MANIU – Podul cu denumirea Podul Muncii care se redenumeste, situat intre Bulevardul Iuliu Maniu si Strada George Pop de Basesti.

3. PODUL EROILOR – Podul care isi pastreaza denumirea, situat intre Strada Iancu Vacarescu si Strada Dimitrie Bolintineanu.

4. PODUL GENERAL ION DRAGALINA – Podul cu denumirea Podul Stefan cel Mare care se redenumeste, situat pe Bulevardul General Ion Dragalina.

5. PODUL METALIC – Podul metalic care isi pastreaza denumirea, situat intre Strada Andrei Mureseanu si Strada Ady Endre.

6. PODUL MARIA – Podul cu denumirea Podul Traian care se redenumeste, situat pe Bulevardul 16 Decembrie 1989, in zona pietei Sfanta Maria.

7. PODUL MIHAI VITEAZU – Podul cu denumirea Podul Mitr. Andrei Saguna care se redenumeste, situat intre Bulevardul Mihai Viteazu si Bulevardul Regele Ferdinand I

8. PODUL MICHELANGELO – Podul care isi pastreaza denumirea, situat pe Strada Michelangelo

9. PASARELA INDRAGOSTITILOR – Pasarela cu denumirea Pasarela dintre Parcuri / Pasarela Ioan Polen care se redenumeste, situata intre Parcul Copiilor si Strada J. H. Pestalozzi, redenumirea se face
2 avand in vedere ca in ultima perioada a aparut obiceiul aplicarii lacatelor de catre perechile de indragostiti, obicei preluat si din alte tari

10. PODUL DECEBAL – Podul cu denumirea Podul Decebal isi pastreaza denumirea, situat intre Bulevardul Revolutiei din 1989 si Bulevardul 3 August 1919, in zona pietei Traian

11. PODUL DACILOR – Podul cu denumirea Podul Dacilor isi pastreaza denumirea, situat intre Strada Dacilor si Piata Badea Cartan

12. PODUL ANDREI SAGUNA – Podul cu denumirea Podul Mihai Viteazul care se redenumeste, situat intre Calea Dorobantilor si Strada Andrei Saguna sau Piata Sarmizegetusa

13. PODUL MODOS – Podul de cale ferata care isi pastreaza denumirea, situat in Zona Freidorf – Strada Carpenului – Strada Ioseph GabrielInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „Dupa ce in luna mai Primaria Timisoara a starnit furia timisorenilor pentru ca a schimbat numele Podului Decebal”.
    Eu nu am fost furios deloc.

  2. Gogu…tu nu ai fost furios ptr-ca esti moldovean , acolo au m,urit oameni la Revolutie !!!

  3. Druckere,baiatule si ce legatura are Revolutia(la care eu am participat)cu Decebal?