Primaria din Dudestii Noi nu renunta la proiectul de contruire a unui aqua-park langa Timisoara!

TIMISOARA. Chiar daca ”a pierdut trenul” pentru finantarea europeana pe exercitiul bugetar 2007-2013, dupa ce fondurile au fost, la un moment dat blocate, primarul comunei Dudestii Noi, de langa Timisoara, Alin Nica, nu renunta la acest proiect.

Nica isi propune ca timisoenii sa fie atrasi in comuna sa si sa nu se mai duca la vecinii din Ungaria pentru distractii de week-end la aqua-park-urile din tara vecina.

Primarul din Dudestii Noi spune ca proiectul parcului acvatic va fi regandit si adaptat la noile cerinte. Mai mult decat atat, Primaria Timisoara a anuntat inca de anul trecut ca doreste sa se implice in acest proiect.

Cel mai asteptat proiect, nu doar de dudesteni ci de locuitorii intregului judet si anume aqua-parcul, se afla i n faza avansata de regandire, de rescriere a lui pentru ca au trecut 5 ani de cand l-am facut. Il adaptam la cerintele actuale, il rescriem si speram ca nu se vor schimba conditiile astfel incat sa putem sa redepunem acest proiect cu sanse mari de succes”, spune Alin Nica.

Proiectul initial, bazat pe fonduri europene, cuprinde realizarea a 5 bazine exterioare si 3 interioare de recreere si agrement, diverese tobogane si accesorii acvatice de distractie, un centru SPA, o sala de sport, o sala multifunctionala, un bazin olimpic de innot, un sediu administrativ, magazine si restaurante, 350 de locuri de parcare, un lac artificial, o plaja pentru bronzat, zone verzi si o mica padure in jurul centrului.

Intregul proicet ar fi costat aproximativ 20 de milioane de euro, iar constructia ar fi urmat sa fie realizata pe un teren aflat la aproximativ 10 kilometri de Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Nae spune:

  Iar ne abureste cintaretul asta ?. El tot regindeste proiectul , dar , concret , nu are niciun ban !.

 2. Hell spune:

  De vorbe suntem satui !

 3. Pax Tecum spune:

  Ce vreti dom le? NISTE TARANI !

 4. Pax Tecum spune:

  Si inca ceva. Pana strange cei 20 de milioane Euro sau pana se va realiza acest proiect aici, TIMISENII VOR MAI CHELTUI INCA 20 DE MILIONE DE EURO LA STRANDURILE DIN UNGARIA. Singura sansa ar fi o subscriptie publica. In sensul ca toti timisenii, cand vor vrea sa mearga in Ungaria la strand, sa faca renunte la deplasarea si costurile respective si sa depuna contravaloarea intr-un cont deschis pentru strandul din Dudestii Noi ! Altfel nu avem nici o sansa. Numai renuntanmd de pe acum la Ungaria, am putea avea la Dudesti un strand.

 5. mkappa spune:

  ce-i lipseste chelului….bani aruncati. Dupa ce se termina constructia, in vreo 2-3 cincinale, isi vor da seama ca trebuie si intretinut! atunci sa vezi cum o sa semene cu cele din Ungaria.