Noutati :

Prima sedinta din Consiliul Local Timisoara: Alesii s-au impartit in comisii de specialitate. Vezi ce-si doresc la inceput de mandat!

26 iunie, 2012 - 03:56 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consilierii locali s-au reunit marti in prima sedinta in actuala componenta, pentru a se imparti pe comisii de specialitate si pentru a se putea apuca, spun ei, de administratie in adevaratul sens al cuvantului.

Prima sedinta n-a inceput insa prea bine, marele absent fiind alesul Radu Dimeca, din partea PNL. Consilierii locali si-au inceput treaba si fara el. Dupa ce au fost instruiti cum sa voteze cu ajutorul sistemului electronic, au stabilit componenta comisiilor de specialitate, pentru ca apoi sa-si aleaga presedintii si secretarii de comisii.

Intr-o luna de zile, toti cei 27 de consilieri locali sunt obligati sa depuna declaratiile de avere si declaratiile de interese, i-a avertizat secretarul primariei, Ioan Cojocari.

Primarul Nicolae Robu le-a comunicat alesilor locali ce a facut in prima zi de mandat si ce isi doreste sa faca mai departe. Le-a explicat de verificarile pe care le-a cerut sefilor de directii sa le faca prin cartierele Timisoarei, explicand ca cel de-al doilea cartier care va fi luat la puricat este Girocului.

As vrea sa va fac o foarte scurta informare privind activitatea pe care am desfasurat-o in prima zi de mandat si jumatate din ziua a doua. Vreau sa ne uram succes tuturor pentru echipa pe care o constituim impreuna, noi, toti cei care am obtinut votul cetatenilor. Ieri am avut prima intalnire cu directorii si sefii de servicii. Am stabilit si cateva misiuni concrete”, le-a spus Nicolae Robu consilierilor locali.

Nu a scapat ocazia de a le explica si povestea acvariului din Piata Operei, pe care vrea sa-l darame in viitorul apropiat. Primele amenzi in acest sens au fost deja date de catre politistii locali si inspectorii de la Institutia Arhitectului Sef.

Edilul-sef al Timisoarei a atras atentia si cu privire la unitatile comerciale care functioneaza pe raza orasului.

Peste 50% din unitatile comerciale din orasul nostru lucreaza fara autorizatie. Nu este normal asa ceva”, a completat Robu.

Consilierii locali si-au exprimat si ei doleantele si au cerut Executivului Primariei Timisoara sa le puna la dispozitie cate o incapere pentru fiecare comisie, in care sa se poata intalni cu timisorenii care vor sa vina in audiente.

As vrea si eu 2 lucruri pentru mandatul asta: daca se poate, cate o incapere pentru fiecare grup de consilieri. Am cerut asta si in mandatul trecut, eu cred ca este penibil sa ne intalnim cu cetatenii pe scari. Avand in vedere ca din vechiul mandat suntem doar 11 si sunt 16 consilieri care sunt noi, ar fi bine ca toti angajatii din primarie sa faca cumva sa-i cunoasca. Au fost ani la randul cand intra un consilier intr-o incapere si nu se stia ca-i consilier local”, le-a spus Ovidiu Ciuhandu, consilier local PDL, colegilor sai din noul mandat.

Iata care este componenta comisiilor de specialitate:

COMISIA I – pentru studii, prognoze, economie, buget, finante, impozite si taxe:

Dorel Boglut – USL
Ovidiu Ciuhandu – PDL
Radu Dragos Dimeca – USL
Bogdan Radu Herzog – UPT
Traian Constantin Stoia – USL
Presedintele comisiei nr. 1 este Traian Stoia, iar secretar a fost ales Radu Dimeca, in absenta.

COMISIA II – pentru dezvoltare urbanistica, amenajarea teritoriului si patrimoniu:

Ciprian Bogdan – USL
Ciprian Corneliu Jichici – USL
Constantin Sandu Stefan – PDL
Alfred Robert Simonis – USL
Lucian Taropa – PPDD
Presedintele comisiei nr. 2 este Ciprian Jichici, iar secretar a fost ales Lucian Taropa.

COMISIA III – pentru administrarea domeniului public si privat, servicii publice si comert, regii autonome si societati comerciale:

Petru Ehegartner – USL
Adrian Romita Orza – UPT
Andrei Romulus Petrisor – USL
Vasile Ruset – USL
Maria Saracan – PDL
Presedintele comisiei nr. 3 a fost ales Petru Ehegartner, iar secretar Vasile Ruset.

COMISIA IV – pentru administratie locala, juridica, ordine publica, drepturile omului si probleme ale minoritatilor:

Flavius George Boncea – UPT
Vasile Caprea – PPDD
Romanita Adina Delia Jumanca – USL
Octavian Mircea Purceld – PPDD
Adelina Larissa Tirziu – PDL
Presedintele comisiei nr. 4 este Octavian Purceld, iar secretar a fost ales consilierul local Romanita Jumanca.

COMISIA V – pentru cultura, stiinta, invatamant, sanatate, protectie sociala, turism, ecologie, sport si culte:

Simion Mosiu – PDL
Ramona Isabela Olteanu – USL
Radu Daniel Toanca – USL
Vasile Teodor Vesa – USL
Elena Wolf – UPT
Presedintele comisiei nr. 5 a fost ales Radu Toanca, iar secretar Ramona Olteanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Useleii au dat presedentia unei comisii PPDC si nimic UPT. Cine se aseamana…

  2. Aia de la PiPi-DiDi sunt de caterinca rau de tot. Dar lumea i-a votat. Asa cum l-au votat pe pe Basescu. Si ala e dus rau cu capu’. Noi sa fim sanatosi