Noutati :

Prima scoala din Timisoara care a rezolvat problema orelor de dupa-amiaza. Ce solutie s-a gasit?

27 septembrie, 2014 - 10:40 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Una dintre principalele unitati de invatamant din Timisoara se poate lauda ca a rezolvat problema cursurilor de dupa-amiaza. Toti elevii vor putea invata de dimineata, astfel ca niciunul nu va fi nevoit sa vina de dupa-amiaza.

Este vorba de Liceul N. Lenau din Timisoara care isi muta ciclul gimnazial in foste cladiri care au apartinut RATT, de pe intrarea Doinei, acolo unde a fost centrul de bilete al regiei. In felul acesta, odata rezolvata situatia spatiului, copiii vor invata numai dimineata.

S-a terminat pavarea curtii la Lenau. De luni, clasele V- VII vor functiona in noile cladiri, iar de saptamana viitoare si clasa a VIII-a se va alatura. E o cladire noua realizata pe structura fostei hale si a centrului de bilete RATT de pe Intrarea Doinei„, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Potrivit viceprimarului, curtea este pavata, este corespunzatoare, clasele sunt noi, iar mobilierul provine din donatii, din Germania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este rusinos pentru o administratie locala si pentru un inspectorat scolar judetean sa nu poata rezolva problema orelor de scoala la ciclul primar si gimnazial doar de dimineata. Numai niste idioti pot considera oportun inceperea orelor pentru ciclul primar si gimnazial de la orele 12:00 sau/si 13:00. De ani de zile acest sistem scolar idiot creat de niste tembeli indolenti a distrus copilaria catorva generatii de elevi. Este rusinos pentru niste indivizi care aui pretentia ca sunt administratori ai invatamantului scolar timisean. Rusine. Sa nu mai vorbim si despre gradinitele supraaglomerate. Alta belea facuta de aceiasi cretini.

  2. Hai, rezolva mata problema, da/le idei celor despre care spui ca sunt idioti.

    • @Nors si @Intunericitu;. Partea cu „inveti la orice ora” este despre invatat si probabil despre tine. Dar aici este vorba despre cresterea si educarea copiilor si despre conditiile pe care trebuie sa le asigure copiilor unitatile de invatamant, inclusiv pentru invatare. Deci scopul nu este sa vedem cati etiopieni incap intr-o cabina telefonica (era o gluma infioratoare prin anii trecuti), ci sa existe conditii moderne si civilizate, igienice si sanatoase pentru copii. Inclusiv lumina, grupuri sanitare, activitati educationale etc. Va reamintesc faptul ca discutam despre copii, nu despre parcari suspendate sau despre taxa de parcare la Mall. De aceea ar trebui sa ne raportam la reglementarile in vigoare. Deci nu la ideile mele sau ale altuia. De aceea este nevoie ca toti IDIOTII care au responsabilitati legate de CRESTEREA SI EDUCATIA copiilor sa cunoasca macar Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1955 din 18/10/1995 referitor la Norma de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor. Banuiesc ca putini dintre cei care isi desfasoara activitatea in cadrul sau in subordinea Inspectoratelor Scolare Judetene sunt familiarizati cu prevederile acestor norme. Cu atat mai putin unii comentatori de pe ziarele electronice. Dar norocul copiilor este ca acestia din urma nu prea iau decizii pentru ei. Sau mai stii? Iar eu nu am menirea de a rezolva problemele altora, insa nu pot sa accept atat de indolent o situatie atat de grava cum este incompatibilitatea dintre reglementari si realitatea infrastructurii de invatamant romanesti. Pentru multi, atitudinea mea chiar pare irationala in vremurile astea. 🙂

  3. Eu am invatat si „in schimbul 2” in primara, chiar si in liceu si sa nu vorbim de facultate. E drept ca era in „vremurilii” lu’ Ceasca(o parte), dar nu am avut ce ne plange. Daca vrei sa inveti , inveti la orice ora!