Noutati :

Prima promotie a Facultatii de Electronica si Telecomunicatii la ceas aniversar: 40 de ani de la absolvire

27 iunie, 2015 - 09:09 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Cadrele universitare si studentii promotiei 1975 si-au adus aminte, in 26 iunie 2015, de inceputurile Facultatii de Electronica si Telecomunicatii. Intrunirea a avut la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica si a fost prima reuniune oficiala a generatiei.
poza 1
 „Reuniunea de astazi este una deosebita, as putea spune chiar un moment istoric al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, pentru ca este intalnirea primei generatii de ingineri electronisti care au iesit de pe bancile Universitatii Politehnica Timisoara. Este prima serie care a terminat la specializarea Electronica aplicata, este o serie care a dat personalitati de renume national si international. A fost pentru prima data cand aceasta generatie s-a reintalnit cu profesorii, care la vremea respectiva au facut pionerat prin a pregati lucrarile de laborator si disciplinile care inainte nu existasera in Timisoara”, a declarat decanul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, prof.dr.ing. Ivan Bogdanov.

La randul sau prorectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.univ.dr.ing. Marius – Emil Otesteanu a declarat: „Intalnirea de astazi are o semnificatie deosebita, pentru ca toti cei prezenti au pus bazele electronicii in cadrul Universitatii Politehnica Timisoara. Este un mare merit faptul ca in urma cu 40 de ani v-ati orientat spre o directie noua.”

Profesor Mircea Aurel Ciugudean le-a amintit fostilor studenti ca electronica lungeste viata si este o meserie spectaculoasa, iar profesor Nicolae Budisan a subliniat ca generatia 1975 este si astazi cea mai valoroasa din istoria Facultatii de Electronica si Telecomunicatii. Primii absolventi ai facultatii si-au expus etapele carierei, unii dintre ei fiind in prezent profesori in cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

La inceputurile Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara erau disponibile 25 de locuri, iar pentru urmatorul an universitar se estimeaza un numar de aproximativ 300 de locuri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...