Noutati :

Prima proba scrisa, primul elev eliminat la BAC, intr-un centru de examinare din Timis. Cum copia

20 iunie, 2022 - 12:46 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Chiar din prima zi a examenelor scrise de Bacalaureat 2022, un elev a fost eliminat, dupa ce a fost prins in timp ce copia.

S-a intamplat la proba scrisa la Limba si literatura romana, in centrul de examinare din Deta.

Profesorii examinatori l-au prins pe elev in timp ce copia cu telefonul. Acesta a fost scos din sala de examen si nu va mai avea voie sa participe la Bacalaureat in urmatoarele doua sesiuni.

In total, in judetul Timis, 3.730 de elevi au participat la prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat din acest an.

Potrivit calendarului, saptamana aceasta urmeaza sa fie sustinute si restul probelor scrise, astfel:

21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisa
22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului si specializarii — proba E.d) — proba scrisa
23 iunie 2022 Limba si literatura materna — proba E.b) — proba scrisa

Rezultatele se vor afisa pe 27 iunie 2022, pana in ora 12:00, iar contestatiile vor fi depuse in intervalul orar 12:00- 18:00. In perioada 28 iunie – 30 iunie 2022 contestatiile vor fi rezolvate, apoi, pe 1 iulie 2022, vor fi afisate rezultatele finale.

Le este interzis candidatilor la examenul de bacalaureat sa introduca in salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea. Ei au obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat in acest scop.

Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, si, dupa caz, la sanctionarea asistentilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...