Prima premiera a stagiunii 2010/2011 la Teatrul German de Stat Timisoara

Prima premiera a stagiunii 2010/2011 a Teatrului German de Stat Timisoara, „Cameristele”, de Jean Genet, are loc marti, 11 ianuarie 2011, de la ora 19, in sala Teatrului German de Stat.

Scrierile autorului francez Jean Genet (1910-1986) au creat adesea controverse, ele aducand in prim-plan aspectele dezumanizante ale societatii. Domeniul predilect al lui Genet este lumea interlopa, dramaturgul pastrand tonul critic in abordarea societatii din vremea sa.

Doua arii tematice se intrepatrund in piesa „Cameristele”: pe de o parte dorinta a doua cameriste de a se elibera de dominatia stapanei – a lui Madame -, iar pe de alta parte nesiguranta lor in comportament si dificultatile de a actiona si de a se regasi. De fiecare data cand stapana pleaca de acasa, soseste ceasul in care cameristele Claire si Solange ajung in centrul atentiei. Cele doua surori se joaca de-a „Stapana si camerista”, un ritual al dominarii si supunerii, al umilintei si indurarii, al opresiunii si devotamentului. Un joc perfid al puterii in care granitele se sterg treptat, pana cand un telefon schimba totul.

Spectacolul – realizat in format studio – s-a nascut la initiativa, sub coordonarea si in interpretarea actritelor Teatrului German Ioana Iacob si Olga Török, in cadrul programului „Randul intai”, care este destinat tocmai sprijinirii initiativelor tinerilor creatori. Decorul si costumele au fost create de Ioana Popescu, iar autorul muzicii este Alex Halka.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...