Noutati :

Prima Pastorala la Nasterea Domnului transmisa de IPS Ioan Selejan, ca Mitropolit al Banatului!

20 decembrie, 2015 - 01:34 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. IPS Ioan, Mitropolitul Banatului a transmis credinciosilor prima Pastorala la Nasterea Domnului ca pastor al Bisericii din Banat.

Iata, mai jos, ce ne transmite:

† IOAN,

Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului

 

Iubitului nostru cler, cinului monahal si drept-credinciosilor crestini, har, mila si pace de la Dumnezeu Tatal, iar de la noi, parinteasca binecuvantare.

„Iata, vestesc voua bucurie mare, care

va fi pentru tot poporul; ca vi S-a nascut

azi Mantuitor, Care este Hristos Domnul,

in cetatea lui David.“ (Luca 2, 10-11)
Iubitii mei fii duhovnicesti,

Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Care ne-a chemat azi sa ne bucuram, impreuna cu ingerii, de venirea in lume a Fiului Sau, Hristos Domnul!

Este momentul cel mai asteptat de Adam si de tot neamul omenesc. Cat de nerabdatori suntem noi sa vedem in fiecare dimineata lumina soarelui, dar cat de lunga a fost asteptarea lui Adam, pana sa vada, nu doar razele luminii, ci chiar Lumina luminii, pe Hristos Mesia!

Lumina si intunericul, doua lumi: una a iubirii si alta a pacatului.

Prin intruparea Fiului lui Dumnezeu incepe Era iubirii in care a binevoit Dumnezeu sa ne nastem si noi. „Rasaritul cel de Sus“ a adus in lume „Lumina cunostintei“ (Troparul Nasterii Domnului Iisus Hristos) si lacrima iubirii Sale, pentru cea mai iubita si fascinanta creatie a Sa, omul. Omul este o culme a unitatii dintre materie si suflarea de viata a lui Dumnezeu.

Intruparea este un act ce a marcat pentru vesnicie creatia lui Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu Se imbraca intr-o mantie de tarana, ca sa ne ridice pe noi din umbra mortii.

La Botez, Hristos ne lasa sa ne afundam in El, asa cum S-a lasat afundat si El de Sfantul Ioan Botezatorul, in apele Iordanului. El Se afunda, insa, mai intai in tarana Fecioarei, ca sa sfinteasca tot ce a facut Dumnezeu din tarana. tarana nu este o materie moarta, ci este umpluta de har.

Cain a frant pentru prima data aceasta tarana vie, atunci cand si-a ucis fratele, pe Abel. Acela a fost primul atentat asupra vietii. Atunci a aparut in univers moartea, ca sabie a timpului, dar nu a vesniciei si a vietii.

Citeste mai mult AICI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Inalt Prea Sfintia ,Prea Imbuibatul