Noutati :

Prima pasarela din Timisoara care intra in reabilitare, la 70 de ani de la construirea ei peste Bega. Va avea spatii verzi si piste de biciclete

5 august, 2019 - 10:43 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Dupa ce in martie anul trecut se semna contractul pentru proiectare si asistenta tehnica, iata ca a sosit si momentul reabilitarii.

CITESTE SI: ‘Vin asa multe la noi, pentru ca suntem oameni buni’. Satul sfant din Timis in care berzele au strada lor. Foto si video 

Este vorba despre modernizarea podului pietonal de la capatul strazii Crizantemelor, care face legatura cu strada Gelu, in zona cartierelor Dambovita-Iosefin.

Firma Pod Proiect SRL, care a proiectat pasajele Jiul si Popa Sapca, este cea care a realizat si proiectul pentru reabilitarea pasarelei.

Primaria Timisoara va supune aprobarii Consiliului Local documentatia de avizare a lucrarilor de interventii pentru pasarela.

Pasarela pietonala Gelu are o lungime de 46,00 m si o latime de 2,20 m. In prezent traficul care se desfasoara pe pasarela este pietonal, iar circulatia ciclista de pe un mal pe altul este împiedicata de panta abrupta de urcare-coborare a scarilor pasarelei. Lucrarile de întretinere la acesta pasarela au fost in general sporadice.
In timp s-a produs degradarea betonului de acoperire a armaturii, care prin dislocare a favorizat corodarea acesteia din urma. In prezenta unei umiditati ridicate, fenomenele de coroziune si inghet-dezghet au avut efecte amplificate. Se reduce astfel capacitatea portanta a elementului de rezistenta si, in final, a structurii in ansamblu. Pentru conservarea capacitatii portante a structurii la nivelul actual, respectiv pentru pastrarea structurii in exploatare la parametrii normali, se impune efectuarea in cel mai scurt timp, a lucrarilor de consolidare a structurii pasarelei” se arata in expunerea de motive ce insoteste proiectul de hotarare ce va fi supus aprobarii.

Se va lucra atat la supra structura, cat si la deschideri, la bretelele de acces, la trepte si trotuare si va avea si zona verde. Pasarela va avea, pe langa zona pietonala, si piste de biciclete.

Valoarea totala a investitiei la Pasarela Gelu-Crizantemelor este estimata la 12.633.464 lei cu TVA, bani de la bugetul local.

Lucrarea de reabilitare ar trebui sa nu dureze mai mult de 8 luni.

Pasarela care face legatura intre strazile Crizantemelor si Gelu a fost construita in 1949, iar de atunci nu a mai fost reabilitata complet niciodata. In prezent, este folosita de oamenii care isi scurteaza, in acest fel, drumul de pe o parte pe cealalta a raului Bega, fara sa fie nevoiti sa ocoleasca mai bine de un kilometru, pana la cel mai apropiat pod.

Sursa foto: mapio.net.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. 12 milioane și ceva. Ba, ejti nebun? 😎

 2. exact asta lipsea – pe o pasarela de 1 metru latime sa inghesuie si pista pentru biciclisti … wtf

 3. 8 luni de zile pt asta? Si 12 milioane? Astia de la Pod Proiect ar trebui sa faca o vizita la clinica de pe Vacarescu.

 4. Au mai gasit ceva de furat, va mirati? Intr-o tara in care politia pazeste infractorii, iar sefii mafiei sunt in parlament si guvern?
  Doi mesteri cu betoniera, termina treaba intr-o saptamana. Astia stau un an si fura 12milioane

 5. RUSINE MAXIMA PT PRIMARIE! am depus sesizare inca din primul mandat a lui robu si mi s-a zis ca „poate la anu’ bla bla bla”… trebuie sa asteptam enspe ani pt cateva roabe de beton?

 6. Cred ca s-a strecurat o eroare la suma totala necesara reabilitarii pasarelei, in sensul ca suma ar trebui sa fie de zece ori mai mica. La podurile Eroilor si Dragalina cheltuielile de executie insumate nu depasesc 10 milioane lei.

  • Nu va fi mai scump pentru ca nu se face, doar firma de casa „Pod Proiect SRL” care a proiectat pasajele Jiul si Popa Sapca, mai ia niste bani pentru proiect. Cand nu lucreaza cu Robu au pierderi (2012-2013-2014), apoi incep sa castige bani frumosi.

 7. se face orice dar sa nu se faca podul de la Solventul