Noutati :

Prima parcare supraetajata din Timisoara, cu aproape 1000 de locuri, se deschide in Ansamblul Openville

16 aprilie, 2018 - 12:04 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
7

TIMISOARA. Prima parcare supraetajată din Timişoara va fi inaugurată vineri, 20 aprilie 2018. Compania IULIUS a investit peste 12,6 milioane de euro în realizarea unei parcări supraetajate ultramoderne, care va deservi Iulius Mall şi ansamblul mixt Openville. Situată în laterala mall-ului, parcarea dispune de 910 locuri, fiind printre cele mai mari de acest tip din ţară.

Noua parcare este configurată cu demisol, parter şi patru etaje, punând la dispoziţie aproximativ 150 de locuri pe fiecare nivel. Parcarea ultramodernă este dotată cu lifturi, tehnologii performante de acces, semnalizare şi detecţie. La intrarea în parcare, două panouri electronice vor afişa numărul de locuri libere disponibile în interior.

Accesul maşinilor în parcare se va realiza prin intermediul a două intrări, ambele din Calea Sever Bocu, de pe banda suplimentară special creată cu acest scop odată cu lucrările de modernizare a arterei.

Ieşirea din parcare va fi posibilă de pe patru niveluri – parter, etajele 1, 2 şi 3 – prin intermediul unei rampe care conduce spre intersecţia străzilor Mitropolit Dr. Vasile Lăzărescu şi Calea Sever Bocu. Din intersecţie, şoferii vor avea posibilitatea fie să meargă spre Calea Aradului, fie să vireze spre dreapta şi să se îndrepte spre sensul giratoriu din zona Bulevardului Antenei.

Din noile spaţii de garare, clienţii vor ajunge foarte uşor în Iulius Mall datorită a două pasarele pietonale, care conectează parcarea supraetajată de mall. Astfel, din parcare se poate ajunge direct în zona hipermarketul-ului Auchan şi în zona locului de joacă pentru copii, din mall.

Prima oră de staţionare în parcarea supraetajată va fi gratuită. Ulterior, tariful va fi de 3 lei/oră pentru intervalul orar 07.00 – 23.00. Pe timp de noapte, între orele 23.00 – 07.00, tariful de staţionare va fi de doar 1 leu/oră.

În continuare, clienţii vor putea parca gratuit în celelalte parcări exterioare amenajate în proximitatea Iulius Mall, semnalizate şi foarte uşor accesibile din principalele artere rutiere din zonă.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. F bine! Totusi, ce e cu acest aspect ruginit? Stie ci eva?

 2. fiarele alea ruginite arata oribil!!
  deci, asa ramane?!

 3. Aspect vintage 😊

 4. Probabil nu au mai fost bani sa vopseasca panourile 🙂
  Dupa ce fac cateva mii de Euro din taxa de 3 RON/ora le demonteaza si le vopsesc 🙂

 5. Dar chiar au tupeu…dupa ce ne inghesuim la ei ….acum vor sa ne taxeze pentru locul de parcare….ce sa le urez: ” Sa le fie parcarea goala !”

 6. Pai ce ati vrea, sa veniti la mall si sa stati pe gratis in parcare? In Timisoara stati gratis in parcari? Nu platiti Timpark? Unde mai pui ca unii nici nu stiu sa parcheze! Civilizati-va, cetatenii ai UE!

 7. Lasand glumele cu panourile ruginite la o parte, situatia sta cam asa:
  – nu puteau sa lase la liber parcarea. Ar fi fost ocupata permanent de cei de la birouri si riverani, gratis.
  – tariful este mare. La Promenada Bucuresti: 2 ore gratuite si 2 RON/orele orele 3 si 4 in timpul saptamanii. Dupa care devine 10 RON/ora pentru a descuraja parcarea peste 4 ore. In weekend este 2 ore gratuit si apoi 1 RON/ora. Mega Mall: primele 2 ore gratuite si apoi 2 RON/ora. Baneasa Shopping, doar in parcarea subterana: 1 ora gratuit, apoi 2 RON pe ora. Nu mai spun ca sunt destule mall-uri, in Romania si in lume unde nu se plateste parcarea si mare parte din timp sunt si locuri. E drept, in general mai la marginea oraselor. Eu de exemplu am fost de cateva ori la mall in Statele Unite, si nu am platit niciodata parcare.