Noutati :

Prima mini padure urbana, cu 2000 de puieti, intr-o piata din Timisoara. Marti incepe plantarea arborilor

29 martie, 2022 - 01:51 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Aproximativ 2000 de puieti vor fi plantati, incepand de marti dupa amiaza, in prima mini padure urbana pe care o va avea Timisoara.

CITESTE SI: Un segment din bulevardul Cetatii va fi deschis traficului si se va inchide intersectia cu Bogdanestilor. Ultimele imagini de pe cel mai avansat santier din Timisoara. Video

In zona Dorobantilor, pe un teren de aproximativ 1300 mp, va fi plantata prima padure urbana miniaturala din oras, dupa un concept dezvoltat de biologul japonez Alira Miyawaki.

Marti, de la ora 17.30, voluntarii sunt asteptati sa puna mana pe lopeti si sa sadeasca arbori si arbusti in locul in care, in prezent, exista 7 copaci, 5 banci si 3 cosuri de gunoi.

Propark – Fundatia pentru Arii Protejate a venit cu propunerea de a realiza acest tip de amenajare, Tiny Forest, in Piata Petru Maior din Timisoara, in vecinatatea Podului Muncii.

Speciile ce vor fi plantate sunt autohtone, cu crestere rapida si densitate mare. Se vor sadi copaci si alte plante cu valoare estetica si ecologica, provenite din diverse pepiniere.

Datorita tehnicilor folosite la infiintarea ei, suprafata de padure se va dezvolta autonom. Singurele lucrari de intretinere necesare vor fi 2-3 udari pe timpul verii, care pot fi suplimentate pana la 10 udari in cazul unei veri secetoase, iar acestea vor fi asigurate de firma Rogera care presteaza pentru Primaria Timisoara intretinerea unora dintre spatiile verzi din oras.

Copacii reprezinta o sponsorizare a uneo banci cu sprijinul Propark Fundatia pentru Arii Protejate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Înainte de a planta o padure urbană ar trebui verificate parcurile care sunt plini de uscături si crengi rupte exemplu parcul Brătianu arată jalnic,voi ce propuneți păduri pe banii timișorenilor plimbați-vă mai întâi prin parcurile orașului si după plantați plopi .

  2. Este o idee buna.
    Felicitări!