PRIMA MASINA 2015. Ce conditii trebuie sa indepliniti pentru inscrierea in program si cum puteti sa va cumparati o masina?

Primul autoturism care va fi vandut prin programul guvernamental Prima Masina va ajunge la proprietarul sau in aproximativ 15 zile. Vanzarile de masini au depasit anul trecut 100.000 de unitati, iar estimarile pentru anul 2015 sunt de aproximativ 125.000 de automobile.

In jur de 14.000 de tineri cu varsta peste 18 ani vor putea sa isi cumpere prima masina, prin programul guvernamental cu acelasi nume.

Programul Prima Masina a inceput din 2 martie, iar pana acum zece institutii bancare s-au inscris in program, dar pana la data limita mai pot fi inscrise si alte banci. Proiectul prevede acordarea de credite garantate de stat pentru tinerii care declara ca nu au mai avut pana acum o masina si ca nu au credite restante de la nicio institutie financiara. Imprumutul maxim pe care il pot primi tinerii intre 18 si 35 de ani, care se inscriu in acest program este de 11.000 de euro, iar cu un avans mai mare poate fi cumparata o masina noua care costa 13.000 de euro cu tot cu TVA. Avansul minim cerut este de 5% din valoarea creditului, iar rata lunara ajunge sa fie cu pana la 10% mai mica decat in cazul unui imprumut bancar obisnuit, informeaza romaniatv.net.

Plafonul stabilit de Guvern pentru Prima Masină 2015 este de 350 de milioane de lei, suficient pentru peste 14.000 de credite.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...