Prima editie a Festivalului International de Folclor Miroslav Tatarici, are loc la Buzias. Indragiti intrepreti ai muzicii populare din Banat vor urca pe scena

TIMIS. Renumitul coregraf din Buzias, Miroslav Tatarici va fi omagiat in cadrul unui festival ce ii poarta numele si care se afla la prima editie. Evenimentul are loc pe scena Casei de Cultura Buzias, in data de 7 decembrie 2022.

Aflat la prima editie, Festivalul International de Folclor ”Miroslav Tatarici” aduce pe scena Casei de Cultura Buzias, indragiti interpreti de muzica populara, dar si ansambluri folclorice.

Vor participa, la acest eveniment: Ansamblul Mladost din Timisoara, Ansamblul Tileguta din Maramures, Ansamblul Banatul – Seniori, dar si Ansamblul Izvorasul din Buzias.

De asemenea, vor canta indragitii interpreti de muzica populara Liliana Laichici, Adrian Stanca, Olguta Berbec, Remus Novac, Felicia Stoian, Maria Coman, Ciprian Pop, Doriana Talpes, Constantin Moaca, Sorin Dugalie, Cornelia Lupulescu, Ramona Gombos, Raluca Stanca, Oana Stanca, Ion Vasilescu si Ioniti Ienea.

Evenimentul este organizat de Primaria Buzias, Casa de Cultura Buzias si Consiliul Judetean Timis. Actiunea este cofinantata de Consiliul Judetean Timis, prin programul TimCultura 2022.

Legendarul coregraf Miloslav Tatarici, unul dintre cei mai indragiti pastratori de folclor din judetul Timis, s-a stins din viata in martie 2019.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...