Noutati :

Prima declaratie a presedintelui Crin Antonescu: Situatia Romaniei nu este una de criza. Vezi ce a spus!

10 iulie, 2012 - 08:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Presedintele interimar al Romaniei a facut primele declaratii de presa la Palatul Cotroceni. El a spus ca, prioritar in mandatul lui interimar, sunt contactele cat mai diverse cu partenerii externi.

Iata declaratia lui Crin Antonescu:

„As dori sa fac cateva precizari legat de mandatul interimar. Nu fac confuzia intre un presedinte interimar si unul ales, chiar daca presedintele interimar, conform Contitutiei, are aceleasi prerogative. inteleg ca pentru interimat obligatia e de a veghea asupra legii, respectarea Constitutiei, a obligatiilor interne si internationale.

In calitate de presedinte interimar, garantez respectarea Constitutiei, buna functionare a institutiilor acestui stat.

Romania este un stat democratic, de drept, ale carui prevederi constitutionale functioneaza normal, Suspendarea presedintelui s-a produs constitutional. Suntem in fata unui referendum care e un moment democratic, constitutional.

Situatia Romaniei nu e una de criza, e una normala. Romania isi va dovedi maturitatea. Cetatenii sunt chemati sa dea un verdict unui conflict politic. Obligatia mea si a institutiilor e sa asiguram conditiile democratice prevazute de legi pentru desfasurarea referendumului.

Azi am avut o intalnire cu Traian Basescu. Normalitatea acestei intalniri subliniaza normalitatea situatiei. A fost o intalnire decenta, am discutat lucruri care tineau de transmiterea acestui mandat.

M-am intalnit si cu premierul. M-am sigurat ca guvernul ia masurile necesare pentru ca referendumul sa se desfasare bine. Am discutat si despre economie, educatie. M-a asigurat ca prioritatea guvernului va fi una care tine de gestiunea economica a tarii.

Am avut o intalnire cu ambasadorul SUA. A fost o intalnire normala, cu subiecte normale. Ne cunoastem foarte bine.

Am avut de asemenea cate o discutie cu directorul SIE si cel al SRI. Am discutat lucruri elementare de buna functionare. Le-am cerut sa functioneze normal.

Am vorbit si cu guvernatorul BNR, o trecere in revista a situatiei economice a Romaniei. E de acord ca realitatea e ca Romania e o tara normala.

Reafirm preocuparea mea si a ministrilor privitoare la independenta justitiei in raport cu factorul politic. Nimeni nu are intentia de a afecta functionarea justitiei…”

Citeste mai mult!

Despre gratierea lui Adrian Nastase, Antonescu a spus „Nu gratiez pe nimeni in acest mandat de interimar, pentru ca gratierea este una care presupune legitimitatea”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...