Noutati :

‘Prima casa’ se transforma. Schimbari importante pregatite de Guvern

22 august, 2019 - 08:34 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
1

Ministerul Finantelor Publice vrea sa modifice programul ‘Prima casa’ si pregateste un nou proiect legislativ in acest sens.

CITESTE SI: A fost dat ordinul de incepere a lucrarilor de largire a drumului dintre Timisoara si Autostrada Vestului. Un cunoscut om de afaceri, printre expropriati. Incaseaza peste 100.000 de euro 

Conform actului normativ, programul se va numi „O familie, o casa” si propune mai multe modificari, scrie economica.net.

Introducerea pragului de venit pentru beneficiarii Programului:
– la data solicitarii creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului impreuna cu sotul sau sotia, dupa caz, nu pot depasi valoarea de 4.500 lei;
– pentru familiile cu unul sau mai multi copii, la data solicitarii creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depasi valoarea de 7.000 lei.

Mandatarea pe langa Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si a Fondului Roman de Contragarantare in vederea emiterii de garantii in numele şi în contul statului, in favoarea bancilor care acorda credite persoanelor fizice pentru achizitia unei locuinte în cadrul Programului.

Mentinerea avansului minim de 5 % din pretul de achizitie al locuintei. Pretul de achizitie a locuintei este de maximum 70.000 EUR echivalent lei la cursul BNR valabil la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, iar valoarea finantarii garantate este de maximum 66.500 EUR echivalent lei.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Va fi o adevarata tragedie pentru copiii bugetarilor care lucreaza tot „la stat”, in ministere, primarii, consilii judetene sau casele de sanatate, si care au salarii de la 1000€ net, in sus. Ce facem, lasam copiii fara case, D-na Dancila?