Prima Casa devine Noua Casa 2024. Ce schimbari au loc in program anul acesta

Printre schimbari se numara faptul ca Noua Casa 2024 va include procente diferite de garantare, in functie de categoria de locuinta dorita.

Programul Noua Casa este destinat romanilor care vor sa isi achizitioneze o locuinta noua.

Iata ce conditii trebuie sa indeplineasca cei care vor sa aplice la acest program.

Beneficiarul Programului este persoana fizica ce indeplineste cumulativ urmatoarele condiţii:

a) la data solicitarii creditului garantat declara pe propria raspundere fie ca nu deţine in proprietate exclusiva sau impreuna cu soţul ori soţia nicio locuinţa, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca deţine in proprietate exclusiva sau impreuna cu soţul ori soţia cel mult o locuinţa, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafaţa utila mai mica de 50 mp;

b) achiziţioneaza o singura locuinţa, printr-un credit acordat si garantat in condiţiile Programului;

c) are calitatea de imprumutat in raport cu finanţatorul”, se arata pe site-ul Ministerului Finantelor.

Trebuie mentionat ca o persoana care a beneficiat de programul Prima Casa in trecut, nu poate sa mai acceseze un nou credit pentru locuinta garantat de stat, chiar daca denumirea si conditiile programului s-au modificat.

Plafonul pentru garantarea creditelor imobiliare in cadrul programului Noua Casa a fost stabilit la 1,5 miliarde de lei.

Mai multe detalii AICI.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...