Noutati :

‘Prima Casa’ continua si in 2018. Ce decizii a luat guvernul

10 ianuarie, 2018 - 07:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Programul ‘Prima Casa’ merge mai departe si in anul 2018, insa cu reguli noi si un plafon al garantiilor schimbat.

CITESTE SI: Asfalt in cea mai mare parcare de cartier din Timisoara. Ce a mai ramas de facut. Foto 

Guvernul a decis intr-o sedinta ca plafonul alocat al garantiilor care pot fi emise pentru anul 2018 in cadrul programului ”Prima casa” este de 2 miliarde lei. Insa aceasta nu este singura modificare importanta.

Principalele schimbari vizeaza reducerea marjei maxime de dobanda de la 2,5% la 2%, in scopul uniformizarii nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finantari care pot fi acordate in cadrul programului Prima Casa, eliminarea utilizarii valorii de reintregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garantii in anul 2018, clarificarea principiilor de realocare catre finantatori a rezervei ramase nealocate din plafonul anual, precum şi simplificarea procedurii de radiere in situatia respingerii cererii de plata a creditului garantat in cadrul programului„, se arata in comunicat emis de Executiv.

Drept urmare, decizia de reducere a marjei maxime de dobanda de la 2,5% la 2% a fost luata pentru corelarea prevederilor privind costul total al finantarilor garantate pentru achizitia de locuinte cu cea pentru constructia de locuinte, urmarindu-se evitarea oricarei discriminare in acest sens, potrivit Guvernului.

CITESTE SI: Nu vor sa mai repete greselile din trecut. Timisoara Saracens, gata de dubla cu gruzinii de la Batumi 

In plus, este stabilita o alte periodicitate de stabilire a nivelului comisionului de gestiune/comisionului unic de analiza datorata Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii pentru derularea activitatii in calitate de mandatar al statului, care va fi aprobat anual prin ordin al ministrului Finantelor, anterior aceasta operatiune realizandu-se semestrial.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...