Noutati :

Prima camera de comert a Americii din afara Bucurestiului, in Romania, sa fie deschisa la Timisoara. Propunerea facuta la inaugurarea unui club de afaceri

17 iunie, 2021 - 11:36 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. O idee mai veche a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis este reluata si sustinuta si de autoritatile judetene. Mai exact, infiintarea unei prime camere de comert americane in Romania in afara Bucurestiului a fost propusa si de presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica, la evenimentul de lansare al Norh American Economic Club Timisoara, club de afaceri ce isi propune sa promoveze si sa sustina business-ul Nord American in zona noastra, dar si sa promoveze interesele investitorilor.

Un pas important catre acest deziderat a fost indeplinit ieri, prin lansarea Clubului Economic Nord American din Timisoara. Luand in considerare puterea economică a județului, cât și potențialul de creștere a acestuia, o următoare logică etapă de consolidare a prezenței investitorilor americani în zona noastră ar fi dată de deschiderea unei reprezentanțe a Camerei de Comerț Americane.

Dezideratul nostru este acela de a realiza o strategie unitară de dezvoltare a județului, cu planuri de acțiune concrete și realiste, care să cuprindă experiența sectorului privat alături de cea a administrației publice locale, precum și opiniile societății civile și ale mediului de afaceri.

Împărtășim viziunea Clubului Economic Nord American, care dorește să promoveze excelența în parteneriatul româno-american. În calitate de autoritate publică locală, vom lucra în direcția dialogului onest și a măsurilor ferme în relația cu mediul de afaceri și cu investitorii”, a spus presedintele CJT, Alin Nica.

SUA reprezinta unul dintre principalii investitori la nivelul economiei romanesti, detinand, conform BNR, un stoc al investitiilor straine de aproximativ 6 miliarde de euro, plasandu-se pe locul cinci in topul investitorilor straini.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...