Noutati :

Prima autospeciala de transport persoane inalt contagioase, care se dezinfecteaza singura, va fi cumparata de Consiliul Judetean pentru pompierii din Timis

17 august, 2022 - 12:50 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis vrea sa doteze ISU Timis cu prima autospeciala de transport persoane inalt contagioase. Aceasta dupa ce o alta incercare a fost ratata in urma cu un an, intrucat firma care a castigat licitatia nu si-a indeplinit obligatiile si nu a mai livrat masina.

CITESTE SI: Vrea sa ridice 2 etaje peste Complexul Sportiv Bega si sa amenajeze inca un bazin de inot si o sala de gimnastica. Primaria Timisoara da aproape 60.000 de euro unei firme care sa-i spuna daca se poate face sau nu extinderea 

Este vorba, practic, de o „izoleta” pe roti, care transporta nu doar o persoana, ci mai multe. Autospeciala se va putea dezinfecta singura cu ajutorul aparaturii cu care este dotata si niciun microb nu poate patrunde in interiorul acesteia, dar, si mai important, nu poate sa iasa.

Masina va fi cumparata cu bani europeni, in cadrul proiectului ”Cross – border network for disaster resilience and emergency situations risks management”/”Retea transfrontaliera pentru imbunatatirea capacitatii de raspuns si a managementului riscurilor in situatii de urgenta”, acelasi proiect prin care se construieste si noua maternitate de la Spitalul Judetean Timisoara ce va adaposti in scurt timp Maternitatea Bega.

Va reamintim, exact in august anul trecut, Consiliul Judetean Timis lansa licitatia pentru achizitionarea acestei autospeciale, in noiembrie incheia contractul cu firma castigatoare, iar aceasta n-a mai livrat masina in termenul prevazut.

In cadrul proiectului „Retea transfrontaliera pentru imbunatatirea capacitatii de raspuns si a managementului riscului in situatii de urgenta”, prin programul Interreg Romania – Ungaria 2014 – 2022 axa prioritara PA5, s-a urmarit achizitionarea unei autospeciale transport inalt contagioase si victime multiple, necesara implementarii proiectului.

In urma licitatiei desfasurate in luna septembrie 2021, a fost incheiat contractul cu firma castigatoare S.C. Deltamed S.R.L. (semnarea contractului a fost in data de 02.11.2021), avand termenul de livrare 6 luni.

Contractul s-a anulat de drept, in luna mai 2022, pentru ca nu a fost respectat termenul de livrare„, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii CJ Timis.

Acum, Consiliul Judetean Timis face inca o incercare pentru achizitionarea acestei autospeciale ce va intra in dotarea ISU Timis si a lansat o noua licitatie. Valoarea contractului este estimata la 743.776 fara TVA.

Firmele interesate sa aduca autospeciala isi pot depune ofertele pana in 29 august.

CITESTE SI: Pod nou peste Timis care sa reziste un secol. Consiliul Judetean a lansat licitatia pentru documentatie si proiect tehnic Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...