Noutati :

Prim procurorul Parchetului Judecatoriei Lugoj, Dumitru Cornean, gasit incompatibil de ANI. De ce?

24 iunie, 2014 - 12:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, Dumitru Cornean, a fost gasit incompatibil de inspectorii de integritate, pentru ca, simultan cu functia de procuror, a fost si decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene ”Dragan”, anunta Agentia Nationala de Integritate.

Astfel, Dumitru Cornean a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Functia de […] procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata […]” si art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, potrivit carora „Functiile  de […] procuror […] sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior”, arata ANI.

Cu alte cuvinte, acesta avea dreptul sa fie profesor, insa nu sa detina si o functie de conducere in cadrul institutiei de invatamant superior.

Dumitru Cornean este prim-procuror din 1 ianuarie 2009, iar, incepand cu data de 11 mai 2012, detine si functia de conducere de decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene ”Dragan” Lugoj.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara şi se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]. Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica  […]  pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”, precizeaza Agentia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...