Noutati :

Prim avertisment impotriva chiulangiilor: sute de elevi din Timis au ramas fara alocatii suplimentare din cauza absentelor!

13 noiembrie, 2012 - 11:33 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Sute de elevi au ramas fara alocatia suplimentara de la stat ori s-au ales cu aceasta diminuata din cauza absentelor. Elevi de la mai multe unitati scolare din Timis au fost taxati de Inspectoratul Scolar pentru chiul.

Vorbim despre suspendarea alocatiei suplimentare. Valoarea acesteia este de 30 de lei pentru un copil. Daca o familie are doi copii, aceasta primeste 60 de lei, la trei copii – 90 de lei si asa mai departe. Este vorba despre acele familii cu venit minim garantat. La 175 de elevi le-a fost suspendata alocatia, iar la 81 le-a fost diminuata. Alocatia normala, de la stat, nu a fost in niciun fel afectata”, explica inspectorul general scolar Cornel Petroman.

Acesta a adaugat faptul ca este vorba despre elevi de la mai multe scoli si licee din Timis. Masurile de suspendare si diminuare cu pana la 50% a alocatiei suplimentare au fost luate deindata ce elevii au adunat 10, 15 sau 20 de absente nemotivate.

Masura aceasta vine in sprijinul campaniilor derulate de Inspectoratul Scolar de prevenire a absenteismului scolar. Mai mult, in urmatoarele doua saptamani vom organiza verificari la unitatile de invatamant pentru a-i verifica pe elevi in tervelele 8-9 si 13-14, ore critice in ceea cepriveste prezenta la cursuri”, avertizeaza Cornel Petroman.

Printre unitatile de invatamant unde au fost luate asemenea masuri se numara Liceul „Traian Vuia” Faget, Liceul Dudestii Vechi, Liceul Deta, Grupul Scolar Sannicolau Mare, Scolile din Cenad, Comlosu Mare si altele.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...