Noutati :

Prezentati adeverinta de salariu daca vreti sa circulati gratis cu RATT, la Timisoara, timp de o luna!

11 decembrie, 2013 - 02:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
13

TIMISOARA. S-a lamurit misterul! Timisoreanul care vrea sa circule gratis cu autobuzele si tramvaiele RATT trebuie sa ceara adeverinta de salariu de la locul de munca. Mai mult, sa mearga cu ea la chioscul RATT si sa o arate vanzatorilor de bilete cat castiga.

In cazul in care calatorul se conformeaza, are sub 2.000 de lei leafa pe luna si, foarte important, buletin de Timisoara sau flotant, atunci primeste transport gratuit pana in 15 ianuarie! Doar atunci. Cine nu valideaza cardul, risca amenzi!

Potrivit RATT, teoria primarului Nicolae Robu, care spunea marti ca abonamentele gratuite se vor elibera prin accesarea bazei de date a Directiei de Finante, nu sta in picioare. Ceea ce arata asadar opiniatimisoarei.ro s-a adeverit: Finantele nu dau nimanui acces la baza de date cu veniturile timisorenilor.

Marti, alesii locali au decis ca acei calatori RATT cu domiciliul in Timisoara sau flotant in capitala Banatului si cu venituri sub 2.000 de lei, brut, lunar, pot beneficia de gratuitate pana in 15 ianuarie. Primaria ar urma sa plateasca regiei aproape 1 milion de euro, doar pentru o luna. In hotararea ce au aprobat-o nu scria insa cum se aplica gratuitatea.

„Acestia trebuie sa-si ridice de la orice chiosc RATT cardul de transport pe baza buletinului in original si al adeverintei de venit de la locul de munca. Cei care au deja un card RATT trebuie sa-l incarce cu titlul de abonament gratuit tot la chioscurile RATT pe baza buletinului si a adeverintei de venit. Beneficiarii de gratuitati vor semna la chioscurile RATT o declaratie pe propria raspundere in acest sens”, transmit reprezentantii RATT.

Abonamentele gratuite se vor elibera incepand cu 12 decembrie 2013 si vor fi valabile doar pana in 15 ianuarie 2014. Fara cardul de transport RATT activat, gratuitatea nu se aplica. In plus, celelalte categorii de gratuitati raman neschimbate.

CITESTE SI: Gratis pe RATT doar cu buletin de Timisoara si numai cu venit sub 2.000 de lei, lunar. Cum dovedesc timisorenii cat castiga?

Chioscurile RATT unde se elibereaza abonamentele gratuite sunt urmatoarele: Piata 700, Intrarea Doinei nr. 2, bucla Torontal, Lipovei, Piata Traian, Modern, AEM, Dambovita, Pod Calea Sagului, Piata Balcescu, Gara de Nord, Bulevardul Sudului, Traian Grozavescu, Strada Cluj.

CITESTE SI:  Absurditate marca Primaria Timisoara! Gratuitate pe RATT doar pentru timisorenii cu salariul sub 2000 de lei pe luna. Finantele: Noi nu dam veniturile oamenilor din baza de date!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 13comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. iti dai seama ce amenzi risti. le dai 10 lei la controlori si ai rezolvat treaba

 2. Niciun Visinel, niciun Carpaci si niciunul din clanul lor nu au salar de loc, deci intra in categoria celor ce beneficiaza de gratuitate. Foarte frumos gandit.

 3. Robu stie ca salariul e confidential?!

 4. Şi cei fără nici o sursă de venit, ei ce prezintă? Sau sunt buni de plată dacă tot nu au nimic să le luăm şi bani de bilet.

 5. Corect, cei fara nici un fel de venit, cei care nici macar somaj nu iau, ce vor trebui sa prezinte pe langa buletin? Sunt atatia disperati care nu gasesc un loc de munca… ei ce sa faca? Ce sa prezinte? Si da, salariul e confidential, se incalca drepturile omului.

 6. Sa-mi spuna nenorocitul de Robu, ce face o persoana care nu are aceasta adeverinta, deoarece nu are nici un venit? Deci sint scutiti cei cu 2000 lei pe luna , iar acestia vor plati? Cit furati, d-le Robu, din suma pe care ati pus-o la dispozitie!

 7. Nu e corect cand se fac diferente:cu 2000 RON sau fara 2000 RON,cu flotant,buletin de Timisoara sau fara la toti ni se iau taxe atunci cand locuim in Timisoara,in tara asta.Oricum la calitatea serviciilor de transport din Timisoara si gratis de ar fi mai bine prefer sa merg pe jos.

 8. Este vorba doar despre o luna din cate am inteles, dar oricum este o nedreptate in primul rand pentru cei care sunt in situatia de a nu avea un loc de munca si in al doilea rand pentru vatmanii si soferii care abia abia sunt platiti de la o luna la alta. Ganditi-va ca personalul RATT este platit intr-o mare proportie din vanzare de bilete, abonamente si incasare de amenzi…in ultimii ani care bilete? care abonamente? si chiar mai mult care amenzi? E din ce in ce mai rau in fiecare an…

 9. Cei care nu au un loc de munca, pentru a beneficia de transport gratuit, vor semna la chiosc o declaratie pe proprie raspundere. Scrie si in articol acest lucru.

 10. Si cei care au abonament deja cumparat??? Oare nu se „reporteaza” pe luna ianuarie (dupa 15)?

 11. Cei care au abonament, se prezinta cu el la chioscurile de bilete si li se da gratuitate, pe langa asta, trebuie sa prezinte si adeverinta de venit…..si acest lucru scrie in articol…

 12. In articol scrie „Beneficiarii de gratuitati vor semna la chioscurile RATT o declaratie pe propria raspundere in acest sens”. Daca tatal meu nu beneficiaza de nici o gratuitate, dar nu are venit, nu e somer, nu e la varsta pensionarii, nu beneficiaza de ajutor social, atunci el ce poate sa faca?

 13. Primaria porcilor vrea sa dea bani la RATT din taxele timisorenilor.
  A dat 2 milioane jumate de euro Politehnicii pentru sala lui Robu, mai da milioane de euro pe studii de fezabilitate pentru fantani pe Bega sau metrou.
  Si aia de la Galati dau 10 milioane de euro pentru studiu de fezabilitate la tunel pe sub Dunare.
  Ne mai mira ceva? Alt primar alta distributie a spagilor.