Noutati :

Prezentari despre Banat si dansuri populare la Colegiul Regele Ferdinand I in cadrul unui proiect derulat impreuna cu dascalii italieni

9 octombrie, 2012 - 04:22 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Cadre didactice din invatamantul tehnic din Italia au sosit la Timisoara, intr-o vizita de studiu, pentru a afla mai multe despre educatia din capitala Banatului. Iata cum i-au asteptat elevii timisoreni!

Proiectul „Cetatenie europeana intre scoala si societate”, cu o valoare de 45.000 de euro se desfasoara pana in 2013. Acesta  are drept prim scop „dezvoltarea, in randul elevilor, a spiritului de cetatean european si informarea acestora cu privire la legislatia Uniunii Europene“, explica Elena Boldea, inspector in cadrul Inspectoratului Scolar Timis, beneficiar al proiectului.

In proiect sunt implicati elevi si profesori de la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” si Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara. ambele din Timisoara.

Ne dorim sa crestem motivatia tinerilor pentru studiu, sa intensificam lupta impotriva discriminarii, a prejudecatilor si a violentei si sa promovam spiritul cetateniei active ca parte esentiala a dezvoltarii tinerei generatii. Elevii vor invata mai multe despre spiritul civic din Uniunea Europeana”, explica Elena Boldea, inspector in cadrul ISJ Timis.

Vizita specialistilor italieni nu s-a limitat numai la Colegiul Regele Ferdinand I. Cadrele didactice au vizitat mai multe unitati de invatamant si au laudat felul in care sunt pregatiti tinerii timisoreni.

CITESTE SI: Invatamantul profesional si tehnic din Timisoara, modernizat dupa exemplul italienilor

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...