Noutati :

Prezenta la vot la finalul primei zile de Referendum. Cati oameni au mers la urne in Timisoara si in Timis

6 octombrie, 2018 - 11:09 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ELECTORAL
1

TIMISOARA. Prima zi a referendumului pentru definirea familiei s-a incheiat, prezenta la urne in judetul Timis fiind mai mare decat media pe tara.

CITESTE SI: Accident spectaculos pe soseaua care leaga Resita de Timisoara. Un sofer a zburat direct in Barzava. Video 

La nivel national s-au prezentat la urne 1.046.583 de votanti, ceea ce inseamna un procent de 5,72 % din totalul romanilor cu drept de vot, potrivit datelor de la orele 21.00 centralizate de BEC.

In Timis, au votat 39.438, dintre care 33.685 pe listele permanenete, 5.422 pe listele suplimentare, iar 331 de oameni au avut nevoie de urna mobila pentru a vota. Cifrele arata ca prezenta la urne este in Timis mai mare decat media nationala in prima zi, deoarece s-au prezentat la sectiile de votare 6,31% dintre cetatenii cu drept de vot.

CITESTE SI: Cu pistolul la Referendum. Incident langa o sectie de votare din Banat 

Va reamintim ca prima zi de referendum in Timis nu a fost lipsita de probleme. 11 membri ai sectiilor de votare din Timisoara, reprezentanti ai partidelor politice, au parasit sectiile si doar 7 dintre ei s-au intors. Cei 4 lipsa la apel vor fi amendati cu sume intre 500 si 1000 de lei, potrivit legii.

In judet alti aproape 30 de reprezentanti ai partidelor politice nu s-au prezentat deloc la sectiile de votare pentru a-si prelua functiunea in cadrul procesului electoral.

Un alt incident s-a inregistrat la o sectie de votare din vecinatatea Aeroportului Timisoara, unde persoane necunoscute au scris cu spray-uri cu vopsea mesaje impotriva Referendumului, insa mesajele au fost sterse rapid.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Edificatoare poză: tradiționalul mustăcios cu cașchetă comunistă votându-și familia tradițională, familie în care el e Dumnezeu și are drept de viață și de moarte asupra soției tradiționale, pe care o caftește regulat, eventual de față cu copiii tradiționali, care trebuie crescuți și educați in pur spirit tradițional.