Noutati :

Prevelari de organe fara acordul familiei in Romania. Ce conditie impune Ministerul Sanatatii?

17 septembrie, 2014 - 09:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Ministerul Sanatatii da unda verde prelevarii de organe fara acordul familiei. Exista insa o singura conditie ca organele unui decedat sa poata fi prelevate. Acestea pot fi luate fara consimtamantul familiei daca, in timpul vietii, persoana decedata si-a exprimat acordul, printr-un act notarial, si a fost inscrisa in Registrul national al donatorilor de organe, tesuturi si celule.

Noul proiect al MS a fost supus dezbaterii publice. Potrivit acestuia, prelevarea de organe, tesuturi si celule de origine umana, in scop terapeutic, se poate face de la persoane majore in viata, care au capacitate deplina de exercitiu, dupa obtinerea consimtamantului informat, scris, liber, prealabil si expres al acestora.

Citeste mai mult! Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. SPUNE NU DONARILOR DE ORGANE….

  2. Sint de acord cu Mihai: SA SPUNEM NU DONARILOR DE ORGANE…