Noutati :

Preturi RCA 2012: Cat va costa asigurarea obligatorie de raspundere civila anul viitor!

19 decembrie, 2011 - 01:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Soferii vor trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar anul viitor, pentru a plati asigurarea obligatorie de raspundere civila. RCA va costa mai mult, iar preturile vor varia in functie de mai multe aspecte.

Preturile sunt diferite, in functie de modelul masinii, istoricul daunelor anterioare, varsta soferului si compania furnizoare, dar si de date personale precum daca soferul are sau nu copii in intretinere.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), limita maxima de despagubire, pentru accidente produse in anul 2012, soldate numai cu pagube materiale, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, este de 1 milion de euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in ziua respectiva.

In cazul accidentelor din care au rezultat vatamari corporale si decese, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire RCA in 2012 este stabilit la un nivel de 5 milioane de euro, echivalent in lei la cursul de schimb al BNR, la data producerii acestuia.

B365.ro prezinta cateva exemple de simulari de pret pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, incheiata pe o perioada de un an, incepand cu data de 1 ianuarie 2012, conform datelor prezentate pe site-urile de profil.

In primul exemplu este calculata o polita de asigurare pentru o soferita din Bucuresti, cu varsta sub 30 de ani, care detine o masina cu capacitatea cilindrica de 1.400 cmc si 80 CP.

Tinerii platesc si cu 50% mai mult pentru RCA, dupa cum se vede in exemplul urmator. Un sofer bucurestean de 45 de ani are o Dacie cu capacitatea de 1.360 cmc. Are permisul din 1992. Cititi mai multe despre aceste exemple si despre asigurari pe B365.realitatea.net.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...