Opinia Timisoarei

Preturi noi pentru serviciile din cimitirele Primariei Timisoara. Se cauta firme pentru intretinere in Sagului, Buziasului si Rusu Sirianu

TIMISOARA. Primaria Timisoara vrea sa delege prin concesionare serviciile de intretinere pentru cele 3 cimitire pe care le are in gestiune, Buziasului, Rusu Sirianu si Sagului, intrucat trebuie incheiate noi contracte.

CITESTE SI: Chiar vrea Primaria sa-i ajute pe proprietarii de cladiri istorice din Timisoara sa-si repare fatadele? Sorin Predescu, seful Directiei de Cultura si Patrimoniu: Cand un program nu functioneaza ani de zile, ori il inchizi ori vii cu alta filosofie de actiune 

A intocmit un proiect de hotarare in acest sens, va cauta firme carora sa le incredinteze cimitirele spre administrare, iar pentru asta va organiza o licitatie publica.

Astfel, sustine municipalitatea, nu vor mai fi folosite resursele proprii pentru finantarea activitatilor acestui serviciu si nici nu va trebui sa faca investitii in cimitire, reducand din costuri.

Primaria a stabilit ca va avea in vedere intocmirea a 2 contracte, unul care sa cuprinda cimitirele Rusu Sirianu si pe cel din Calea Sagului, laolalta, iar celalat doar cimitirul din Buziasului. Aceasta intrucat in cel din Calea Sagului gradul de ocupare este de 98%, la Rusu Sirianu gradul de ocupare al cimitirului este de 99,9% iar numărul anual de inhumari este scazut, cele mai multe facandu-se in locurile de veci familiale existente.

Concesionarea se va face pe 5 ani. A crescut putin si tarifele pentru serviciile asigurate in cimtire.

Detalii AICI.

Anul trecut, Primaria intocmea un nou regulament de functionare pentru cimitirele sale.

UPDATE: Proiectul care viza schimbarea tarifelor pentru serviciile asigurate in cimitire a fost retras de pe ordinea de zi, intrucat primaria are anumite litigii cu fosti si actuali administratori ai cimitirelor. Urmeaza ca proiectul sa ajunga din nou pe masa alesilor locali imediat ce aceste litigii vor fi solutionate.

Exit mobile version