Noutati :

Preturi noi pentru serviciile din cimitirele Primariei Timisoara. Se cauta firme pentru intretinere in Sagului, Buziasului si Rusu Sirianu

9 decembrie, 2019 - 11:24 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Primaria Timisoara vrea sa delege prin concesionare serviciile de intretinere pentru cele 3 cimitire pe care le are in gestiune, Buziasului, Rusu Sirianu si Sagului, intrucat trebuie incheiate noi contracte.

CITESTE SI: Chiar vrea Primaria sa-i ajute pe proprietarii de cladiri istorice din Timisoara sa-si repare fatadele? Sorin Predescu, seful Directiei de Cultura si Patrimoniu: Cand un program nu functioneaza ani de zile, ori il inchizi ori vii cu alta filosofie de actiune 

A intocmit un proiect de hotarare in acest sens, va cauta firme carora sa le incredinteze cimitirele spre administrare, iar pentru asta va organiza o licitatie publica.

Astfel, sustine municipalitatea, nu vor mai fi folosite resursele proprii pentru finantarea activitatilor acestui serviciu si nici nu va trebui sa faca investitii in cimitire, reducand din costuri.

Primaria a stabilit ca va avea in vedere intocmirea a 2 contracte, unul care sa cuprinda cimitirele Rusu Sirianu si pe cel din Calea Sagului, laolalta, iar celalat doar cimitirul din Buziasului. Aceasta intrucat in cel din Calea Sagului gradul de ocupare este de 98%, la Rusu Sirianu gradul de ocupare al cimitirului este de 99,9% iar numărul anual de inhumari este scazut, cele mai multe facandu-se in locurile de veci familiale existente.

Concesionarea se va face pe 5 ani. A crescut putin si tarifele pentru serviciile asigurate in cimtire.

Detalii AICI.

Anul trecut, Primaria intocmea un nou regulament de functionare pentru cimitirele sale.

UPDATE: Proiectul care viza schimbarea tarifelor pentru serviciile asigurate in cimitire a fost retras de pe ordinea de zi, intrucat primaria are anumite litigii cu fosti si actuali administratori ai cimitirelor. Urmeaza ca proiectul sa ajunga din nou pe masa alesilor locali imediat ce aceste litigii vor fi solutionate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. M-as mira daca pe „cineva” ar interesa cele de mai jos.
  Candva, si perioada cand „locurile de veci” reprezentau si marcau „ceva”, (pe cei dragi, trecuti in nefiinta, cetateni care au construit istoria orasului) a trecut in nefiinta.
  Loc „de veci” este echivalent cu pe 5 ani !!!; locul devine „pe veci” devine doar in anumite situatii! Si stupoare: „nici nu poti plati chiria in avans”.
  Mi se pare hilara povestea daca nu tragica! Nu mai are bani PMT si trebuie sa ia impozit „dupa morti”?
  Dragi „cei care decideti”, in 5 ani nu va putrezesc cei dragi si, ca urmare, daca „vine altcineva”, peste „cel inhumat” poate fi inhumat oriciune altcineva, venind de ori-unde. In toata Europa asa ceva inseamna „profanare de morminte”; se intorc copii sa-si viziteze „pe cei dragi trecuti in nefiinta” si gasesc locul ocupat de un oarecare 7-XL.
  Candva cand Timisoara mai era „Mica Viena” un loc de veci era primit / platit pe 20 de ani (!!!!) iar apoi, chiar daca nu mai erau apartinatori, „locul de veci” nu avea voie sa fie atins inca 20 de ani. Apropo, in tarile UE (cu traditie crestina, catolica), regula s-a astrat, iar in orasele mai mici gasesti si „locuri de veci” neatinse de peste 100 de ani, chiar si in lipsa „urmasilor” ele fiind intretinute de „organele locale”.
  Chiar si in perioada „inceputului de comunism” cinstirea celor trecuti in nefiinta era mult, mult, mai mare chiar daca a 2-a parte de 20 de ani „a trecut in uitare”.
  Municipalitatea sustine , (ca) nu vor mai fi folosite resursele proprii pentru finantarea activitatilor acestui serviciu si nici nu va trebui sa faca investitii in cimitire, reducand din costuri! Fie-va tarana usoara!

 2. Am citit dorind sa aflu ce a hotarat Primaria, dar am dat peste o informatie despre ce se intentioneaza sa se faca, dar nu se stie inca cum. Ca de obicei.

 3. Da nu au retras pe acest motiv ca au un proces era un detaliu de fond.A retras domnul primar exact pe motivul ca nu a avut proiectul de hotărâre numarul de zile minim prevazut in legislație Pe site trebuie sa fie un minim si sa nu se prevaleze de acest aspect cei interesați sa le faca alt proces ,pe rol mai fiind unul .Da pentru cum sa votat orbește un HCL 227 si vorba aia au semnat toti ca primarul la ordinul celor care l-au propus dar un pic cosmetizat de consilieri prin amendamente si un pic mai mult modificat si pus pe masa lor sa il voteze orbește .Acesta este motivul pentru care sa retras chiar in momentul care a fost anuntat .Hotararea sa este total legala de a retrage acest proiect domnului primar este hotarat de data aceasta totul sa fie ca la carte .Oare putem spune si despre cei care au intocmit proiectul de hotărâre ca totul este ca la carte conform legilor enumerate in proiect ?Asta ar trebui sa fie cu viza celor de la juridic semnat si parafat sau nu ?Intreb pentru un prieten .

 4. Daca stie cineva, as dori sa stiu unde sa ma duc sa platesc taxa pentru mormantul din Calea Sagului? pe langa taxa, va trebui sa transfer de pe numele lui Taicamiu (decedat), pe numele meu.
  Multumesc