Noutati :

Preturi noi la apa si canal la Timisoara. Anuntul Aquatim

26 martie, 2019 - 09:33 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Aquatim anunta majorarea tarifelor pentru serviciile prestate, de alimentare cu apa si canalizare, la 3,49 lei/mc fara TVA (3,80 lei/mc cu TVA), pentru alimentarea cu apa si la 3,48 lei/mc fara TVA (3,79 lei/mc cu TVA), pentru serviciul de canalizare, in toata aria de operare.

Masura este in conformitate cu planul anual de evolutie al tarifelor pentru perioada 2018-2023, aprobat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis, in anul 2018, si aprobat in vederea aplicarii, de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice in data de 22 martie a.c. Masura va fi aplicata pentru serviciile prestate, incepand cu luna aprilie.

In prezent, Aquatim are unul din cele mai mici preturi la apa din Romania, societatea este pozitionata in topul national tarifelor pe locul 39 din 44 companii de profil.

Strategia tarifara a Aquatim vizeaza ajustarea tarifelor in termeni reali, cat si cu inflatia si se bazeaza pe o analiza economica cost-beneficiu realista si pe obligativitatea recuperarii tuturor costurilor de exploatare şi a constituirii surselor pentru cofinantarea investitiilor societatii din fonduri europene.

Aquatim a ales ca strategie de dezvoltare atragerea fondurilor europene pentru ca, in acest fel, 75% din banii destinati investitiilor sunt nerambursabili. Ajustarea tarifelor reprezinta, in fapt, una din conditionalitatile pentru derularea investitiilor finantate de catre Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune, investitii grupate intr-un program amplu, de 180 milioane de Euro, aflat in derulare. Judetul Timiş va beneficia prin acest proiect, de 22 statii de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apa, 6 statii de epurare, 412 km de retele de canalizare, o linie de valorificare energetica a namolului de epurare si un sistem SCADA regional, de control si monitorizare automata a proceselor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Asta-i o crestere enorma de +22% !!
    Cine si-a permis sa planifice asa o scumpire si s-o prezinte in ADI Apa-Canal Timis ? Si pe ce criterii ?