Pretul politelor RCA, la nivelul din martie 2022. Propunerea de plafonare va ajunge la Ministerul Finantelor

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va inainta, luni, Ministerului Finantelor Publice o propunere privind stabilirea unor tarife pentru politele RCA la nivelul celor din luna martie a anului trecut, dar si o alta propunere care vizeaza renuntarea la taxa de unu la suta aplicata companiilor de asigurari.

Societatile de asigurari vor folosi tarifele din urma cu un an de zile. Am avut discutii cu principalele societati de asigurari ca pentru urmatoarea perioada sa se raporteze la tarifele efectiv practicate in urma cu un an de zile. Mai mult, pentru a veni in sprijinul cetatenilor care doresc sa-si faca o polita RCA, Autoritatea va renunta la taxa de 1% pe care o aplica asiguratorilor. Cam astea sunt principalele propuneri pe care noi, luni, le vom inainta Ministerului de Finante. Vrem sa avem stabilitate pe piata RCA, nu vrem sa mai creasca tarifele pe piata”, a declarat Valentin Ionescu, director general in cadrul ASF.

Acesta a precizat, raspunzând unor intrebari, ca tarifele ar urma a fie raportate la cele din luna martie a anului trecut, iar in aceste conditii tarifele pentru politele RCA ar urma sa fie „ceva mai mici” decât cele din ultimele luni. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Pretul politelor RCA ar putea fi plafonat la nivelul din martie 2022. Propunerea va ajunge pe masa Ministerului Finantelor

Mai multe detalii AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...