Noutati :

Preselectie FameLab 2019, la UPT. Concurs de comunicare a stiintei pentru public

11 aprilie, 2019 - 09:39 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

Universitatea Politehnica Timisoara va gazdui vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 11:00, în Sala Polivalenta din cladirea Bibliotecii UPT, preselectia regionala a FameLab 2019, cel mai important concurs international de comunicare a stiintei pentru public, cu finantare britanica, deschis tuturor studentilor si cercetatorilor de peste 19 ani care studiaza sau lucreaza in inginerie, medicina, tehnologie, biologie, chimie, fizica sau matematica.

Fiecare concurent FameLab trebuie sa prezinte, in cel mult 3 minute, un subiect din stiinta la alegere, iar prezentarea trebuie sa fie distractiva, originala, sa aiba rigurozitate stiintifica si sa capteze atentia publicului neavizat. Prezentarile concurentilor sunt evaluate de un juriu in baza a trei criterii: continut, claritate si carisma.

In urma preselectiilor vor fi selectati concurentii pentru finala nationala, care vor beneficia si de un masterclass de comunicare sustinut de specialisti din Marea Britanie si Romania.

Marele premiu pentru castigatorul FameLab Romania este o saptamana in Marea Britanie, la Cheltenham Science Festival, unde va participa in finala FameLab International alaturi de castigatori din alte 29 de tari.

In plus, reprezentantul FameLab Romania in finala internationala va beneficia si de un premiu de 500 de euro acordat de Asociatia pentru Educatie si stiinta Hermann Oberth, partener de 10 ani al competitiei FameLab.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...