Noutati :

Presedintele Traian Basescu retrimite in Parlament legea cumpararii terenurilor de catre straini

7 ianuarie, 2014 - 07:42 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Strainii mai trebuie sa astepte pana vor primi liber sa cumpere pamant in Romania! Presedintele a decis sa intoarca la Parlament legea prin care se dadea drept strainilor sa cumpere teren, cu anumite conditii.

Administratia prezidentiala a transmis un comunicat prin care explica motivele pentru care legea a fost intoarsa de presedinte. Printre acestea se spune ca aceasta contine prevederi contradictorii sau confuze care pot conduce inclusiv la „un blocaj” in ceea ce priveste tranzactiile cu terenuri agricole extravilane.

De asemenea, in comunicat se mai arata ca legea nu prevede expres daca „se aplica si persoanelor juridice avand nationalitatea romana sau numai persoanelor juridice avand nationalitatea unui stat membru al Uniunii Europene”.

Un alt motiv este ca „vanzarea terenurilor agricole extravilane care se afla in patrimoniul Agentiei Domeniilor Statului trebuie sa se realizeze exclusiv printr-o procedura de licitatie publica si nu prin parcurgerea procedurii de vanzare-cumparare reglementata de prezenta lege”.

Presedintele apreciaza ca in cazul articolului 4 al legii care prevede dreptul de preemtiune din partea persoanelor care desfasoara activitati agricole pe raza administrativ-teritoriala a localitatii, „legea nu ofera criteriile prin care aceste persoane pot face dovada calitatii de agricultor” si apreciaza ca ar fi „oportun ca aceste criterii sa fie prevazute in cuprinsul legii, iar nu intr-un act normativ inferior legii”.

Mai multe detalii AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...