Presedintele Traian Basescu cere demisia Ministrului Muncii, Mariana Campeanu, dupa scandalul legat de pensia sotului

Scandalul in care este implicat Ministrul Muncii, cel de plagiat referitor la o lucrare a unui secretar de stat din Ministerul Educatiei, votul dat in Parlament in cazul arestarii deputatului Vlad Cosma sunt cateva dintre subiectele abordate de presedintele Traian Basescu in cadrul unei declaratii de presa.

“Fac un apel la Mariana Campeanu, daca stie ca sotul ei nu e invalid, nu are un handicap sever care sa justifice incadrarea in categ. I de invaliditate, sa-si prezinte demisia si sa inchida subiectul pentru ca pune o pata extrem de urata pe emblema guvernului si asa sifonata de acte de coruptie si ministri condamnati.” a spus presedintele Romaniei.

“Il rog public pe premierul Ponta sa o revoce pe doamna Stefania Duminica, secretar de stat la MEC, pentru plagiat. Am confruntat si eu cele doua lucrari. A furat, ca premierul. „Furt intelectual” se numeste.” a mai declarat Traian Basescu

Presedintele a mai semnalat si alte “atitudini nocive”, in votul dat in Parlament in privinta punerii sub dispozitie pentru arestare a deputatului Vlad Cosma: “ Consider ca Parlamentul nu are dreptul sa se constituie justitie. Mai potrivit ar fii fost ca deciza sa fie luata de un judecator, nu un vot politic incurajat prin prezenta la vot a lui Ponta. Premierul nu se dezminte, acum cateva luni se facea scut in fata baronului de Arges, a CJ. A tinut sa fie solidar cu hotii, confirmand ceea ce eu areciez ca si conduita a acestui premier ca e unul corupt, fara valori morale.” a spus el.

Totodata, presedintele l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca “a facut un joc murdar pe seama securitatii nationale.”

“Am solicitat azi si am primit memorandumul semnat de ministrul Nica cu firma Huawei, din China. Semnarea memorandumului e aprobata de premierul Ponta. Din lecturarea sa am inteles de ce vrea STS-ul la Guvern: este clar ca angajamentele cu firma chineza l-au obligat pe Ponta sa largeasca spectrul de oferte pentru aceasta firma. Il notific public ca la CCR indiferent de votul de Parlament o astfel de lege va trece, stiind care sunt atributiunile legale ale STS-ului.”

Citeste mai mult AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.